Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odasında Koltuklar Nasıl Yerleştirilmelidir?

Oturma odasında koltuk yerleştirme fikirleri sayesinde odanızı daha geniş, daha aydınlık ve daha ferah gösterebilirsiniz. Çünkü yanlış yere konulmuş koltuklar, özellikle de bu koltuklar büyük üçlü koltuklardansa odanın tüm havasını bozabilir. Odaya girdiğinizde orada bir rahatsızlık hissedersiniz, bir şey vardır odayı daraltan ancak tam olarak nedir anlaşılmaz. İşte o noktada bu dekorasyonu bozan detay muhtemelen koltukların yerleşimidir.

Küçük odalar için oturma odası koltuk yerleştirme fikirleri

Odamız küçük diye gidip üç beş tane mini mini koltuklar sandalyeler almak yapabileceğimiz en büyük hatadır. Detay ne kadar çoksa o kadar kafa karıştırıcı olur. Büyük mobilyalar, iyi yerleştirilmiş derli toplu eşyalar çok daha ferah bir görünüm oluşturur. Bu odada ne kadar çok misafir ağırlıyorsunuz? Ilk olarak sorumuz bu, misafir sayısına bağlı olarak detay mobilya konumlandırmanız gerekebilir. Kocaman koltuklar aslında çok fazla kişinin oturması için değil konforlu olmak için dizayn edilmiştir. O yüzden ço misafiriniz geliyorsa az yer kaplayan, açılıp kapanabilen çeşitli sandalyeleri bu tip odalarda konumlandırabilirsiniz. Koltuklarınızı bu odalarda l şeklinde yerleştirirseniz koltukların kullanımı azalır.

Büyük oturma odası için koltuk yerleştirme fikirleri

Alan genişledikçe mobilya yerleşimi yapmak kolaylaşır diye düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü bazen büyük alanlarda neyi nereye koyacağımızı bir türlü anlayamayız. Büyük salonlarda ve oturma odalarında koltuk yerleşimini odayı hayali olarak ikiye böldükten sonra yapabilirsiniz. Odanın bir kısmını tv izlemek ve keyif yapmak diğer kısmını misafirleri ağırlamak ve sosyalleşmek için kullanacaksınız gibi düşünün.

Kocaman bir kanepeyi tv keyfi yapma alanına koyup karşısına tv koyabilirsiniz. Kanepenin arkasında kalan kısımda ise masa, sandalyeler, belki minik koltuklar yer alabilir. Böylece kocaman bir odayı ikiye bölmüş iki farklı oda gibi kullanmış olursunuz. Berjer dediğimiz koltukları tv ünitesinin kenarlarına yerleştirebilir ve tv keyfini başkaları ile da paylaşabilirsiniz.

Galerimizde, oturma odası koltuk yerleştirme fikirlerini dekorasyon uygulamaları ile görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir