Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Stor Perde Modelleri

Salon ve oturma odası dekorasyonunda farklı mekanizmalara sahip perde modelleri bulunur. Bunların başında da stor perdeler gelir. Oturma odası stor perde modelleri ile salon perdeleri ya da mutfak perdeleri birbirinden farklıdır. Bu farklılıklar hem şekil, hem mekanizma hem de renk ve desen bakımındandır. Salon dekorasyonunda daha ağır ve klasik renkler kullanılırken oturma odası dekorlarında biraz daha hafif renk tonları kullanılır.

Çeşit çeşit stor perdeler, stor ve zebra perdeler

Ofis dekorasyonları ile hayatımıza giren stor perdeleri zebra adı ile adlandırılan fakrlı perdeler takip etti. Zebra perdeler, aslında stor perdenin farklı bir tarzıdır denebilir. Yatay çizgiler içerisindeki kalın hatlar arasında farklı renklerin olduğu perdelere zebra perde deniyor. Mutfaktan salona tüm alanlar için özel olarak bulabileceğiniz bu perdeler genelde desensiz tek renk olarak satılıyor. Zebra perdelerin kullanım şekilleri normal stor perdeye göre birazcık farklı. Stor perdeleri kalın kumaş perdeler ile de kullanabilirken zebra perdeleri tek başına hiç bir perde eklemeden kullanmak daha uygun oluyor.

Tarzınızı yaratın, fransız tül perde modelleri ve stor perdeler

Büyük düğün salonlarında kullanılması ile yaygınlaşmaya başlayan bu tarz perde kullanımı artık evlerin de temel dekorasyon tarzlarından biri haline geldi. Ağır fransız tüllerinden hazırlanan kalın ve büyük tül perdeler odanın asıl perdesi olarak konumlanıyor. Arka tarafına tek renk stor perde yerleştiriliyor. Bu dantelli ya da tamamen güpürden hazırlanmış tül perdeler kendini o kadar iyi gösteriyor ki tek renk sade bir stor perde bu alan için gayet yeterli oluyor. Kruvaze tarzı yerleştirebileceğiniz bu tül perdeleri manuel olarak ip ile de bağlayabilirsiniz.

Balkonlu oturma odalarına, jaluzi perdeler

Oturma odanızda balkon varsa ve bu balkon içeriye ışık gelmesini engelliyorsa bu durumu çözmek gerekir. Oturma odası perde modelleri seçimi yaparken balkonu için de en kullanışlı perdeyi seçmek gerekiyor. Öncelikle balkonunuzun panjursuz ve kocaman pencereli olması ile işe başlayabilirsiniz. Ardından bu alanda büyük ve kalın perdeler yerine içeri yeterince ışık girmesini sağlayan ama kesinlikle içeriyi göstermeyen şık jaluzi perdeleri kullanabilirsiniz. Akşamları da açık bırakabileceğiniz bu perdeler evinizin balkonunu da daha şık gösterecektir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir