Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Koltuk Takımı Renk Kombinleri

Oturma odaları, evimizde de belki de en çok zaman geçirdiğimiz odalarımız. Bir zamanların salonlarından sonra gelen günümüz küçük evlerinde hem salon hem de oturma odası olan, misafir geldiğinde yatak odası da olan eğer ayrı bir mutfak yoksa aynı zamanda yemek odası olarak kullanılan emektar odalarımız. Ev dekorasyonu bir kez yapıldıktan sonra yıllarca kullanılır. Genelde mobilyalar kolay kolay değiştirilmez çünkü mobilya kolay eskiyen bir şey değildir. Ancak, tüm evlerde en çok dekorasyonu değiştirilen en çok mobilyası eskiyen odalar oturma odalarıdır. Bu sık sık dekore edilmesi gereken oturma odalarında mobilya seçimi yapmak da kolay değildir. Oturma odası koltuk takımı renk kombinleri odanın tüm ahengini direk etkileyeceği için ayrı bir özeni hak eder.

Oturma odanızın genel stilinin tüm ev dekorasyonu tarzını etkileyeceğini unutmamak lazım. Çoğu insan yatak odamı kendin istediğim gibi kendi gönlüme göre döşerim der ancak oturma odası gibi salon gibi ana mekanların tarzından kurtulamaz. Bu yüzden de bu odanızda minimal bir tarz mı yoksa tamamen klasik ağır bir tarz mı yoksa şık bir tarz mı kullanacaksınız karar vermeniz gerekir. Sonrasında diğer odalarda da bu tarzı uyguladığınızd evin tümünden mutlu olmanız gerekir. Oturma odası koltuk takımı renk kombinleri odanızın tarzı ne olursa olsun kendi içerisinde bazı minik kuralları olan kombinlerdir. Mesela, pastel renk kombinlerindeki oturma takımlarını klasik salon dekorasyonunda da kullanabilirsiniz en spor en modern oturma odası dekorasyonunda daa kullanabiilirsiniz. Buradaki dikkat edilmesi gereken konu koltukların halı ve perdeler ile veya aynı şekilde üzerindeki yastıklar ile uyumlu bir kombin yakalaması konusudur.

Farklı desenlerin kullanıldığı koltuk takımlarında renk uyumunun daha zor yakalandığını unutmamak lazım. Yani desenlerin ön plana çıktığı koltuklarda renkler de ayrı bir öneme sahiptir. Koyu renk tonları narin desenleri daha farklı gösterir. Aynı şekilde soft renkler büyük desenleri daha narin gösterir. Hangi renklerin hangi renkler ile kombinlenmesi gerektiğini gösteren çeşitli tasarım örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir