Ev Aksesuarları

Oturma Odası İçin Avize Modelleri

Ev dekorasyonunda kullanılan avize modelleri, trend renkler kadar hızlı bir şekilde değişmektedir. Bundan bir beş sene önce aşırı moda olan bir çok avize modeli şu anda son derece demode olmuş durumdadır. Ev dekorasyonumuz için avize modeli seçmeden önce iki şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Birincisi, oturma odası için avize modelleri nelerdir. Çünkü bazı avizeler mutfak veya yatak odası için çok daha uygundur. Ikinci konu ise, avize trendleri nasıldır. Bazı trendler çok hızlı bir şekilde değişir yok olurken bazı trendler o kadar hızlı bir şekilde yok olmazlar. Mesela, ikeanın avize koleksiyonunda yıllar önce yer almaya başlayan uzak doğu tarzı  beyaz kağıt avizeler neredeyse ilk günkü popülerliğinde kullanılmaya devam ediyor. Bildiğimiz gibi bu avize modelleri mutfak dışında tüm ev dekorasyonunda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Oturma odası için avize modelleri uygunluğu konusuna bakmak gerekirse önce tarzlardan başlayalım. Tavana sabit ya da çok kısa saplı avizeler bu odalar için hiç uygun değildir. Tavana sabit veya çok yakın lambalar banyo içindir unutmayın. Şık ve modern bir oturma odası için yine şık ve modern bir lambaya ihityacınız var. Bu avize modeli abartılı bir görünüme sahip olmak zorunda değil sadece trendleri ucundan kıyısından yakalasın yeter. Günümüz modern ev dekorasyonunda bir oda içerisinde sadece bir kaynaktan ışık getirmek yerine oda içerisine yerleştirilen farklı kaynaklardan farklı ışıklar getirmek daha yaygındır. Kitap okunan alanlara fazla aydınlatma televizyon bulunan kısıma daha az aydınlatma yapmak gibi değişik çözümler modern dekorasyonu zenginleştiren detaylardır. Tavandan aydınlatma direk göze geldiği için aslında görme mesafesini küçültür. Yandan veya tavana yansıtmalı aydınlatmalar çok daha sağlıklı bir görme mesafesi sunar.

Yeni nesil avize modelleri genelde tavana yansıtan, ışığın dağılarak odaya yayılmasını sağlayan tasarımlardan oluşur. Oturma odası avize modelleri olarak da genelde bu tarz yansıtmalı aydınlatmalar kullanılır. Bu yılın en çok  tercih edilen avize modellerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir