Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Duvar Kağıdı Modelleri

Oturma odası dekorasyonu yaparken ilk düşünülen konu duvarların rengidir ya da duvar kağıtlarıdır. Bir zamanlar hem salon hem de oturma odası duvar kağıdı modelleri inanılmaz popülerken bir süre sonra bu moda sona erdi. Ardından son bir kaç sene içerisinde klasik tasarımlarla geri gelen duvar kağıdı modası yükselen bir trend olarak sürüyor. Bordür ya da duvar kağıdı olarak farklı tarzları da bulunan bu duvar kaplama malzemesi ihtiyaçlarınıza göre farklı renk ve desenlerde satışa sunuluyor.

Küçük odalar için farklı desenler

Bir odayı olduğundan daha büyük göstermenin farklı yolları vardır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan yöntem odada büyük aynalar kullanmaktır. Bir duvara ya da yan yana iki duvara yerleştirilen ayna, odayı olduğundan çok daha büyük gösterir. Bu yöntem de küçük alanların dekorasyonunda oldukça faydalıdır. Diğer bir dekorasyon yöntemi ise farklı renklerde duvar boyamak. Özellikle zıt renklerde ya da birbirini tamamlayan renklerde boyanan duvarlar, odayı olduğundan büyük gösterir. Aynı dekorasyon yöntemi duvar kağıtları için de geçerlidir. Küçük alanlarda kullanılan iki farklı desen ve renkteki duvar kağıdı alanları daha geniş gösterir. Odadaki geniş duvarı düz desenli kağıtlar ile kaplarken dar duvarları çizgili ya da boyuna desenli duvar kağıtları ile kaplamak doğru bir yöntem olur.

Farklılık sevenlere ithal duvar kağıtları

Ev dekorasyonunda klasik badananın yerini yeniden duvar kağıtlarına bırakmasının bir çok sebebi vardır, bunların başında da renkler gelir. Duvar boyaları renk kartelası ne kadar geniş olsa da ithal duvar kağıtlarındaki renk ve desenleri boyalar içerisinde bulmak pek mümkün olmuyor. Aynı zamanda desen bakımından da ithal duvar kağıtları yerli üretim modellerine göre çok daha fazla çeşit içeriyor. Tablo gibi özenle tasarlanmış ve aynı şekilde özenle uygulanmış oturma odası duvar kağıdı modelleri, evinize bambaşka bir hava katacaktır. Öyle ki oturma odalarınızda tablo kullanmanıza bile gerek kalmayabilir. Bu alan dekorasyonları ile ilgili daha fazla bilgi için oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Teknolojik evlere 3 boyutlu duvar kağıtları

Yapıldığı malzeme bakımından genelde doğal olan, sağlıklı bir ortam hazırlayan, kolay temizlenebilen ve evinize bambaşka bir hava katan duvar kağıtlarında artık 3 boyutlu olanları da var. Oturma odası ya da salondan daha çok çocuk odası duvarlarını süper kahramanlar ile süslemek için kullanılan bu kağıtlar çok farklı özelliklere de sahiptir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir