Ev Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Dekorasyonunda Renk Kombinleri

Ev dekorasyonu dergilerine baktığınızda herkes hangi odalarda hangi tarz perdeler,koltuklar kullanılmalı bu yılın modası dekorasyon konusunda nedir gibi konulardan bahseder. Çok az yerde renkler konusunda bilgi alabilirsiniz. Biz son bir kaç yazıdır, ev dekorasyonunda renklerin etkisinden hangi odada hangi renk kullanmak gerektiğinden, renkleri kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden yazılar paylaştık. Renklerin fiziksel ve psikolojik etkileri göz önüne alındığında oda bazlı renk konusunun ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz. Oturma odası dekorasyonunda renk kombinleri de bize renklerin etkilerini doğru kullandığımız, doğru renkli doğru mobilyalar ile döşenmiş alan imkanı sunar.

Dekorasyonda renk kombinleri nedir?

Dekorasyon yapabilmek için bu işin uzmanı olmak gerekmiyor. Bir çok yerden bu konularda bilgilendirici yazılar okumak ve fikir almak gerçekten faydalı olabiliyor. Hangi renklerin hangi renkler ile uyumlu olduğu konusu ise tamamen bilgi meselesi. Zamanında insanlar renk kavramlarını oluşturduklarında bu renklerin birlikte nasıl kullanıldıklarını da incelemişler. Ortaya da hangi renk tonlarını hangi renk tonları ile bir araya getirmemek gerektiğini çıkarmışlar. Biz de hiç uğraşmadan bu veriler üzerinden ilerliyoruz. Askeri yeşil rengi ile krem renginin veya bej rengi tonunun birlikte kullanılması ortaya renk kombini çıkarıyor. Bunu daha bir çok renk bazında örneklendirebiliriz. Birbirine uygun renkleri kombinlemek dışında oda içerisinde fazladan alakasız renkler kullanmamak da doğru bir kombinleme şekli olabilir.

Oturma odası dekorasyonunda renk kombini nasıl olmalıdır?

Oturma odalarımızda diğer odalarımızda da olduğu gibi bir ölçü belirlemek gerekir. Profesyonel tasarımcılar ile iç mimarlar oda dekorasyonunda üç temel renk belirler. Bunların ara renklerini de kullanır ancak bunların dışına asla çıkmaz. Dengeli bir renk dağılımı olan, ortalığın cümbüşe dönmediği bir oda dekorasyonu için iki ana rengi birbirine yakın seçip diğerini bir zıt renk olarak seçebilirsiniz.

Kırmızı beyaz gibi zıt ve güçlü renkler dışında daha soft renk seçimi doğru olur. Mobilyada renk uyumu modelleri nasıl olur diye sormak isterseniz, kendi içerisinde tutarlı renkler kullanılan mobilya tasarımları bu uyum dikkate alınarak tasarlanmış demektir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir