Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyonu ve Senin Oturma Odan Hangisi Sorusu?

Dekorasyon ve estetik son zamanlarda özellikle kadınların ilgisini çekiyor. Çoğu kadın bulunduğu ortamı güzelleştirmeye ve göze hitap eden ev ürünlerine yöneliyor. Mağazalarda herkese hitap eden salon takımları ve dekorasyon ürünlerini bulmak mümkün hale geldi. Peki, senin dekorasyon tercihin hangisi? İşte oturma odanıza yeni bir ambians katmaya yardımcı olacak bazı dekorasyon fikirleri:

Zarif ve Sade: Klasiklerin Modası Geçmez Diyenlere Öneriler

Kıyafet tercihlerinizde eliniz hep klasik gömleklere ve kalem eteklere mi gidiyor? Siyah ve beyazın asaletini canlı renklerde bulamıyor musunuz? Siyah küçük elbisenin ve incinin modası geçmez diyenlerden misiniz? Öyleyse, klasik tarzda bir oda tam size göre. Derinin ve ahşabın buluştuğu bu odanızı antika süs aksesuarlı ile süsleyebilir, kristal taşlı avizelerle evinizin şıklığını arttırabilirsiniz. Odanızın klasik ağırlığını arttırmayı arzuluyorsanız Osmanlı motifleriyle süslenen duvar kağıtlarına şans verin.

Oturma Odanızda Minimalist Yaklaşımlar

       Etrafınızda çok fazla eşya olmasından hoşlanmıyor musunuz? ‘Az ve öz en iyisi’ diye düşünenlerden misiniz? Öyleyse siz oturma odası tercihinizi minimal tasarımlardan yana kullanmalısınız. Minimal oturma odaları size az eşyayla en yalın, işlevsel ve ekonomik kullanımı vaad ediyor. Bunun için yapmanız gereken göz yormayan tasarımlara yönelmek ve fazlalık, karmaşık ev aksessuarlarını bir kenara bırakmak.  Duvarlarınız için ise beyaz, gri, fildişi, krem, bej ve toprak tonlarını tercih edebilirsiniz.

Renkler Benim Vazgeçilmezim Diyorsanız

            Eğer hayatı siyah ve beyaz skalasının aksine rengarenk görüyorsanız, kırmızılar, turuncular, pembenin ve sarının tonları sizin enerjinizi arttırıyor ve zevk veriyorsa, bunu oturma odanızda da yansıtmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken renklerin birbiriyle uyumlu olmasına özel göstermek ve onları ev aksesuarlarınızdan perdelerinize, halınızdan yastıklarınıza kadar bu ipucunu göz önünde bulundurmak. Yani renk çeşitliliğinin içinde bir ahengi yakalamalısınız. Aksi halde odanız karmakarışık bir sirk alanı gibi gözükebilir.

Romantik Tarzda Ev Dekorasyonu Fikirleri

        Sizin içinizde iflah olmaz bir romantiğin yaşadığını mı düşünüyorsunuz? Aşk filmleri, kitapları tercininiz mi? Nostaljik öğelere bayılıyor, geçmiş çağlarda yaşamanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz? O zaman, romantik detaylarla donatılmış oturma odalarına şans vermelisiniz. Son yılların trendi olan bebe mavisi rose quartz diye anılan gül rengine mobilyalarınızda şans verin. Çiçek desenleri ya da deniz kabukları ile süslenmiş vazolar evinizin romantik havasını güçlendirecektir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Salon dekorasyonunda yeni modeller var gördüm ama nasıl alabileceğimiz konusunda bize yardımcı olman gerekiyor dekorcenneti.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir