Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun cevabını bir kaç ana başlık altında toplamak, dekorasyonu planlamayı çok daha kolay bir hale getirir. Eğer tüm eviniz için, tüm odalarınız için ayrı ayrı iç planlama yapan bir iç mimarınız yoksa tüm odalar için sizin planlama yapmanız gerekecek. Bu durumda da yapılacak işleri başlıklar halinde ayırmak en kolayıdır.

Oturma odası zemini

Bu odanın zemininin yaşadığınız bölgeye farklı özelliklerdeki materyaller ile kaplanması gerekebilir. Mesela nemli ve yılın her döneminde yağışlı yerlerde ev döşemesinde ahşap ürünlerden kaçınmak gerekir. Betonarme bile olsa her ev bir miktar nem alır. Nem alan tahtaların altında rutubet oluşur zaman içerisinde çürümeler meydana gelir. Oturma odası düzeni ve yerleşimi bulunduğunuz şehre ve fiziksel koşullarına göre değişiklik gösterir. Soğuk iklim bölgelerinde odayı sıcak tutan ahşap döşeme ve parkeler tercih edilebilir. Ancak parke döşeme düzenli olarak cilalama ve temizleme gerektiren bakıma muhtaçtır. Bunların yerine modern döşeme malzemeleri olarak laminant parke kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu oda zemininde halı döşemesi de kullanarak daha sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

Oturma odası duvar renkleri ya da duvar kağıdı seçimi

İster küçük isterseniz kocaman bir oturma odanız olsun duvar renkleri ya da duvar kağıtları odanın tüm havasını etkileyen en önemli unsurdur. Mobilyalardan çok daha fazla dikkat çeken bu detay odayı var olduğundan daha büyük gösterebileceği gibi olduğundan çok daha küçük de gösterebilir. Aynı zamanda öncelikle oturma odasının her yerini aynı renkle boyacaksınız yoksa bazı bölgeleri farklı renkler ile öne mi çıkarakcasınız karar vermeniz gerekebilir. Aynı şekilde duvar kağıdı mı kullanacağınız yine tüm odayı aynı duvar kağıdı ile mi kaplayacağınız yoksa farklı kağıtlar mı kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Duvar kağıdı seçimi ve tarzları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz oturma odası duvar kağıdı modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Mobilyalar ve koltuk seçimi ile tarzını yarat

Son olarak mobilyaları ve perdeleri kendi tarzınıza göre seçip yerleştirme aşaması. Bu noktada öncesinde kafanızda oluşturmuş olduğunuz tarza uygun seçimler ve yerleşimler yapmanız gerekir. Yani spor ya da klasik tarza, rustik ya da minimalist tarza sahip mobilyalar bu alanın tamamlayacısı olacaktır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir