Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Oturma odaları günün yorgunluğunu attığımız, evin içerisinde yatak odasından sonra en fazla zaman geçirdiğimiz alandır. Kimi için kocaman televizyonun karşısında keyif çatma, kimi için soft ışıklar altında kitap okuyup kahve içme, kimi için sinema geceleri yapma alanıdır oturma odaları. Oturma odası dekorasyonu nasıl olmalıdır diye düşünürken ilk sormamız gereken soru, ben hangisini istiyorum. Yani sizin günlük rutininizde neye daha fazla gereksinim var. Kitap okumak için çeşitli ışıklandırmalara mı, yoksa sinema keyfini tam anlamıyla yaşamak için hafif loş hale getirilebilen ışıklara mı, yoksa geniş kocaman koltukların karşısında kocaman televizyon ünitesine mi? Tüm odalarda konfor ve ihtiyaç ön plandadır ancak estetik bazen daha öne çıkabilir. Ancak oturma odaları tam anlamıyla konfor yaşanan alanlar olmalıdır.

Küçük oturma odası dekorasyonu ile başlayalım

Çeşitli özelliklerde farklı oturma odaları mevcuttur. Her bir alan kendine has yapısı dikkate alınarak döşenir. Büyük salonların oturma odalarının ayrı bir döşeme tarzı varken küçük oturma odalarının ayrı bir döşeme tarzı vardır. Kocaman bir oturma odasını yerleştirmek, dekore etmek kolaymış gibi görünse de aslında o da hiç kolay değildir. Büyük alanlarda eşyalar çok ortada kalır, nereye ne koysanız o boşluk hissini kapatamazsınız. Durum böyle olunca da bu görünümü iyileştirmek için kocaman kocaman farklı eşyalar alırsınız. Sonra dekorasyon yapmak yerine ortam kaosa döner. Bunun önüne geçmek için büyük odalarda odak noktası belirleyip dekorasyonu onun çevresinde yapmak gerekiyor. Odanız dikdörtgense bir tarafını kare ise ortasında bir noktayı odak belirleyin. Bu odak etrafında eşyaları konumlandırın. Bırakın diğer kısımlar boş kalsın, siz odak belirlediğiniz bölgeyi dekore edin.  Küçük oturma odası dekorasyonlarında duvarları, köşeleri, kenarları kullanın aklınıza gelebilecek tüm noktaları değerlendirin. Köşe takımları, l koltuklar, pencere pervazlarından dönüşen masalar bu tarz oda dekorasyonunda hayat kurtarıcı bir rol üstlenir.

Oturma odalarının dekorasyonu kadar aydınlatmasının da çok önemli olduğundan daha önce bahsetmiştik. Oturma odası aydınlatma nasıl olmalıdır yazımızdan bu konuda ilham verici fikirler alabilirsiniz. Ayrıca oturma odası dekorasyon örnekleri de galerimizde.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir