Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Boyası Nasıl Olmalı?

Hayat tarzımız, ev tarzımıza yani ev dekorasyonlarımıza da yansır. Eğer kendi tarzımızı evimize yansıtamazsak zaten kendimizi oraya ait de hissetmeyiz. Dekorasyon konusunda bu nasıl olmalı, oturma odası boyası nasıl olmalı, seçim neye göre yapılmalı gibi noktalarda da kesin bir cevap bulmak bu açıdan zordur. Genel olarak yapılmaması gereken ya da ev dekorasyonunda yapılan büyük hatalar olarak düşünülebilir ancak bunun dışında daha spesifik bilgi vermek yanlış olur. Oturma odası boyası yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaların başında tonlar ile kontrast gelir.

Odanızın fiziksel özelliklerine göre, pencere yapısına, pencerelerin büyüklüğüne, gün boyunca nasıl ışık aldığına, evin ana giriş kapısına göre nerede olduğuna göre boya seçimi yapılabilir. Tüm evin boya renklerini seçerken sonradan pişman olmamak için bazı minik yöntemleri deneyebilirsiniz. Mesela, odanızda uygulmayı düşündüğünüz renk tonunu odanın küçük bir kısmında deneme amaçlı kullanın. Sonra bu boyanın gün boyunca doğal ışıkta ve gün batımında yapay ışık ile nasıl olduğunu görün. Eğer sizin için her an uygunsa hemen odanın tamamına uygulayın. Bu boya deneme tekniğini tüm eviniz için uygulayabilirsiniz.

Odanın tamamını boyadıktan sonra ben bunu beğenmedim değiştirmek istiyorum demek biraz problem olur. Bu yüzden öncesinde tonlarından denemeler yapmak en mantıklısıdır. Oturma odası boyası nasıl olmalı sorusunun cevabını biraz bu şekilde verebiliriz, bu boya seçimi uygun olan şekilde yapılmalıdır. Mobilyalarınız ağırlıklı olarak koyu renkteyse, siz odanızın karanlık ve boğuk bir görünümü olmasını istemiyorsanız o zaman duvarlar açık, parlak renk olmalıdır. Küçük ve dar oturma odalarının duvarları yine aynı şekilde açık renk olmalıdır. Modern evlerde sık sık karşımıza çıkan bir badana yöntemi olarak, siz de iki renk duvar tarzını uygulayabilirsiniz. Iki renk duvar tarzı uygulaması yaparken duvarlardan birini biraz koyu bir renk, bir tanesini onun bir ton açığı ile boyayabilirsiniz. Burada üç duvarı aynı renk bir duvarı farklı renk yapma tekniğini uygulayabilirsiniz.

Oturma odası boyası nasıl olmalı sorusunun bir diğer cevabı da, sizin iç dekorasyonunuza bağlı olabilir. Duvar panelleri kullanılan evlerin boya seçimi çok daha farklıdır.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir