Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma Odası Aydınlatma Fikirleri

Ev dekorasyonunda mobilyalar, halılar, perdeler, duvar aksesuarları en önemli aydınlatma ögeleridir. Eğer daha fazla dekoratif ögeler saymak istesek işin içine ic cephe duvar boyası renkleri, zemin malzemesi hatta tavan renkleri ve tavan modellerini de ekleriz. Ancak çok önemli olup da akla gelmeyen bir öge vardır ki o olmadan dekorasyon olmaz. Bu da aydınlatma sistemleridir. Mükemmel ambiansa sahip, yumaşacık ve ferah ortamların en çok dikkat çeken özelliği doğru ışıklar ile doğru şekilde aydınlatılmış olmasıdır. Mobilyaların gölgesini şekillendiren, perdelerin rengini öne çıkaran, zeminin güzelliğini yansıtan hatta tavanın yüksekliğini ortaya çıkaran aydınlatma, tüm mekanlar için belki de en önemli dekorasyon detayıdır.

O zaman gelelim ilk soruya, oturma odası aydınlatması nasıl olmalıdır?

Ev dekorasyonunda şu nasıl olmalıdır, bu nasıl olmalıdır sorularının bir tane net ve kesin cevabı yoktur. Çünkü ev dekorasyonu çok kişisel bir seçimdir. Bazıları loş, karanlık ve cool ev havası severken bazıları aydınlık, ışıl ışıl renkli ve dinamik ev dekorasyonu sever. Bazıları fonksiyonel ancak az eşya etrafında yaşamak isterken bazıları bol bol eşya olsun ister. Tam olarak bu öznel seçimler sebebiyle aydınlatma konusunda da kesin yargılarda bulunmak mümkün değildir. Ancak bazı genel geçer doğrulardan söz edilebilir. Ilk olarak aydınlatma sistemlerinin odanın tüm gün ışığı göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Yani, gün içerisinde çok güneş alan ve güneş batana kadar aydınlık olan bir oturma odası aydınlatması ile gün içerisinde çok az güneş alıp öğleden sonra bile karanlık olmaya başlayan bir oturma odası aydınlatması aynı olmaz. Aydınlatmalar duruma göre gün içerisinde yani güneş varken de kullanabileceği için bu durum göz önüne alınarak planlanmalıdır. Aydınlatmanın planlanırken farklı aktiviteler için de uygun olması gerekir. Burada yine kişisel ihtiyaçlar gündeme geliyor. Oturma odasında bol bol kitap okuyanlar, bütün akşamını kitap okuyarak geçirenler için koltuklara, odaya yeterince ışık sağlayan bir aydınlatma gerekir. Evde bol bol televizyon izleyenler, her gece sinema keyfi yapanlar için de televizyonun bulunduğu alanı karanlıkta bırakan, konforlu bir izleme keyfi sağlayan aydınlatma sistemleri hazırlamak gerekir.

Oturma odası aydınlatma ve dekorasyon fikirleri için oturma odası dekorasyon modelleri yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir