Diğer

Osmanlı Kına Sepeti Süsleme Fikirleri

Kına gecelerinin nişanları, düğün eğlencelerinin söz kesmeleri izlediği yaz günlerinde herkes hazırlık telaşesinde. Aklınıza gelebilecek tüm tarzların söz konusu olduğu süslemerle kına sepetlerini, kına tepsilerini, nişan hediyeliklerini, düğün bohçalarını hazırlıyoruz. Gelin olma zamanında her şey benim istediğim gibi olsun, hiç bir şey eksik olmasın diyenler için en güzel osmanlı kına sepeti süsleme fikirleri burada! Bu fikirlerimizi uygulamanız ya da fidkirlerimizden esinlenmeniz için kına sepetlerinizin kesinlikle osmanlı tarzı olması gerekmiyor. Modern tarzda ya da klasik tarzdaki kına sepetlerini de bizim fikirlerimizden ilham alarak süsleyebilirsiniz. Ayrıca kendi fikirleriniz ile birleştirerek ortaya tamamen yeni şeyler de çıkarabilirsiniz.

En güzel kına sepetleri, kadife sepetler

Kadife kına sepetleri son zamanların en çok tercih edilen sepetlerinden bir tanesidir. Bu sepetler, farklı şekillerde süslenebilen şık ve kullanışlı kına sepetleridir. Osmanlı dönemini anlatan saray dizileri sayesinde hayatımıza yeniden girmiş kadife, tüller, pullu baş örtülere uyumlu sepetler kına gecelerinin en gözde detaylarından. Kadife sepetleri inci tarzı boncuklar ile veya pullar ile süsleyebileceğiniz gibi taşlar ile de süsleyebilirsiniz. Doğal yaşam ve doğal beslenmenin bu denli popüler olduğu günümüzde doğal taşların kullanım alanları da oldukça arttı. Doğal taşları hiç şekil almamış halleri ile bulmak mümkün. Isteyenler kına malzemeleri ya da hobi malzemeleri satan yerlerde bu taşların şekilli hallerini de rahatlıkla bulabilirler.

Doğal kına sepeti süslemelerinde osmanlı esintileri

Osmanlı kına sepetleri aslında sırma işlemeleri ile sultan kavuklarını andıran görünümlere sahiptir. Aklınıza gelebilecek tüm süsleme ürünleri ile farklı havalar katabileceğiniz bu sepetlere en çok yakışan süsleme ise sırma işlemeler. Bu sırma işlemeleri hazır sırma sarılı ipler ile kendiniz yapabilirsiniz. Buna benzer farklı kalınlıklarda ipler vardır. Bu iplerin kalın, burgulu olanlarını alarak direk sepetin üzerine yapıştırabilirsiniz. Silikon tabancası ile yapıştırıp dışına taşanları temizleyebilirsiniz. Bunu kadife kaplı uzun saplı sepetlere uygulayabilirsiniz. Farklı kına sepeti modelleri ve kına sepetleri süsleme fikirleri hakkında daha fazla bilgi için modern kına sepet modelleri yazımıza mutlaka göz atın. Ayrıca osmanlı kına sepeti süsleme fikirleri örneklerini de galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir