Ev Aksesuarları

Örgü Dekoratif Aksesuar Modelleri

Boş zamanlarımızı en verimli şekilde değerlendirmek için bir çok şey yaparız. Kimi maket yapar, kimi el işi yapar, kimi örgü örer. Bizim kültürümüzden belki de genlerimizden gelen bir örgü örme konusunda iyi olma etkisi vardır, kim eline şiş ip alsa güzel bir şeyler ortaya çıkarabilir. Boş zamanları değerlendirmek amacı ile yapılan bu hobi tarzı işlerin sonunda kullanılabilir, hoş ve tarz ürünlerin ortaya çıkması da en güzelidir. Boş zamanlarında örgü örmeyi sevenler, örgü örmenin insana kendini iyi hissettiren bir şey olduğunu söyleyenlere, hatta örgü örmenin terapi gibi bir özelliği olduğunu düşünenlere harika bir fikrimiz var, oz zaman evleriniz için birbirinden güzel aksesuarlar yapabilirsiniz.

Örgü dekoratif aksesuar modelleri sanılandan çok daha kolay, çok daha pratik ve basit bir şekilde yapılır.  Örgü dışında birazcık da dikiş bilmeniz gerekebilir modeline bağlı tabi gerekmeyebilir de. Örgü aksesuarlar evinizin her yerinde oldukça kullanışlı, doğal ve organiktir. Son zamanların trendlerinden örgü oyuncakları da isterseniz bu örneklerden ilham alarak yapabilirsiniz. Örgü akseuar hazırlarken bir ter bir düz dediğimiz, bazen lastik olarak da kullanılan örgü modelini yapabilirsiniz. Aynı zamanda haroşo dediğimiz örgü modeli de en basit, en kolay, öğrenmesi en az zaman alan örgü tarzıdır. Ev dekorasyonu için hazırlayacağınız tasarımlarda bu en basit ilmek modellerini kullanırsınız.

Peki, örgü dekoratif aksesuar modelleri hangileridir ve nasıl yapılır? Bu aksesuarlar içine pamuk veya elyaf doldurulmuş renkli puflar olabilir, yine içine elyaf veya pamuk doldurulmuş desenli renkli koltuk yastıkları olabilir, yatak örtüleri, kanepe örtüleri, perde aksesuarlar ve hatta perdelerin kendisi olabilir. Istediğiniz kalınlıkta ip seçebilir bu iplere göre de şiş seçerek örgülerinizi örebilirsiniz. Puf örmek isterseniz en kalın iplerden ve şişlerden birini seçmeniz lazım. Unutmayın ki ip ne kadar kalın olur şiş ince olursa örmek o kadar zorlaşır. Aynı zamanda ortaya çıkan örgü de sert ve kalın olur. Kalın şiş ve kalın ip ortaya daha yumuşak ve hafif örgüler çıkarır. Ev dekorasyonlarında örgü kullanmak için sadece normal bir ip şiş kullanmak zorunda değilsiniz tabiki isterseniz tış işi örnekler de hazırlayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir