Diğer

Nişan Tepsisi Süsleme Örnekleri

Nişan tepsisi süsleme, eğer profesyonel bir organizasyona vermiyorsanız biraz emek gerektiren eğlenceli bir iştir. Ilk olarak aklınızda nasıl bir modelleme yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Bunun için de nişan tepsisi süsleme örnekleri arasında inceleme yapıp, tarzınızı, neyi sevdiğinizi kararlaştırabilirsiniz. Ayrıca renklerini ve modellerini de bir arada gördüğünüz için kıyafetinize, gecenin konseptine uygun hangi renkleri tercih edebileceğinizi de görmüş olursunuz. En sevdiğiniz rengin seçenekler arasında olup olmadığını da görebilirsiniz. Nişan tepsisi süsleme tarzları hakkında genel bilgiden sonra gelelim detaylara.

Nişan tepsisi süsleme malzemeleri nelerdir?

Nişan tepsisi süslerken kullanılabilecek bir çok malzeme vardır. Danteller, geniş güpürler, dar güpürler, ince tüller, sırma işlemeli iplikler ve onlarca çeşit tüller. Geniş ve dar kurdeleler, italyan dantelleri ile süslenmiş kenarlıkların yanında fransız güpürleri. Tüm bu kumaş detayları inciler, taşlar, sutaşları, pullar, boncuklar, cam boncuklar ile tamamlayabilirsiniz. Siz nasıl bir nişan tepsisi süslemesi yapmak isterseniz ona göre malzeme bulabilirsiniz. Tepsileri de kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır satın da alabilirsiniz. Peki tepsiyi nasıl yapacağım derseniz o da oldukça basit. Son dönemlerde aynalı nişan tepsileri oldukça moda. Bu tepsileri her yerde farklı renkleri ile bulabilirsiniz. Eğer kendiniz yapmak isterseniz ise dilediğiniz bir aynacıdan dilediğiniz büyüklükte bir ayna kestirip, kenarlarını elinizi kesmeyecek şekilde yaptırıp bu aynayı süsleyerek kendi nişan tepsinizi kendiniz yapabilirsiniz. Bu aynanın etrafını lastikli danteller ile kaplayabileceğiniz gibi güpürler ve kurdeleler ile de kaplayabilirsiniz. Hatta isterseniz şık ince bir tül alıp bütün tepsiyi bu tülle kaplayabilirsiniz.

Peki o zaman, nişan tepsisine ne konur?

Nişan tepsisini süslemenin yanında üzerine konulacaklar da ayrı bir konudur. Tepsiye genelde gelin ve damadın yüzükleri konur. Bu yüzükler birbirine kırmızı bir kurdele ile bağlıdır. Son zamanların modasından olan yüzük kutuları da artık nişan tepsilerinde yerlerini aldı. Parlak boncuklu süslemelerle yapılan veya tamamen aynadan imal edilen bu kutuların içine gelin ve damadın nişan yüzükleri konur. Farklı renk ve modellerde bulunabilen bu yüzük kutuları, nişan tepsisinin önemli bir parçasıdır. Tepsi süslemeleri hakkında daha fazla bilgi almak için kına tepsisi süsleme fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz. En güzel nişan tepsisi süsleme örnekleri de galerimizde, bakmadan geçmeyin!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir