Diğer

Nişan Tepsisi Süsleme Nasıl Yapılır?

Nişan tepsisi ya da söz tepsisi de olarak kullanılan bu yüzük tepsileri gümüş, aynalı ve modern tepsiler olarak bir kaç temel çeşide ayrılır. Bu tepsinin nasıl olacağına karar verdikten sonra bir diğer konu ise bu tepsilerin süslenmesidir. Evlenme teklifi almış, aileler tanışmış sıra gelmiş söz kesmeye ve nişana. Herkesin aklında aynı soru peki nişan tepsisi süsleme nasıl yapılır? Bu sorunun cevapları çok çeşitlidir. Öncelikle evde yapılan süslemeler gelir. Aynı zamanda büyük parti ve süsleme şirketleri de bu tarz etkinlikler için ev ve oda süsleme yaparken etkinlikte kullanılacak malzemeleri de süslerler. Ancak bir çok genç kız bu mutlu ve özel günde kendi yüzük tepsisini kendisi süslemek ister. Eğer gelin adayı çok telaşe içerisindeyse bu kutsal süsleme görevi kız kardeş ya da kuzenlere düşer.

Sade ve gösterişsiz sevenler için nişan tepsisi süsleme malzemeleri

Nişan tepsinizi aynalı, renkli, gümüş işlemeli yani süslü seçebileceğiniz gibi sade tamamen gösterişsiz basit ve şık bir tepsi de seçebilirsiniz. Bunun üzerine süslemesini de tepsinin özelliklerine göre yaparsınız. Tabi isterseniz nişan tepsisini süslü ve gösterişli seçip tamamen bir karmaşa yaratmamak için süslemesini sade yapabilirisiniz. Sade bir nişan tepsisi süslemesi için malzemeler, tepsinin dışında kuru gerçek çiçek yaprakları (isterseniz canlı çiçek de olabilir ama kuru çiçek daha havalı olur), silikon tabancası ve bir kaç adet kurdele. Bu malzemeler ile dilediğiniz konsepti oluşturabilirsiniz. Çiçek yapraklarını ve kurdeyi nişanda giydiğiniz kıyafete göre belirleyebilirsiniz. Çiçek yapraklarını tepsinin üzerine yerleştirin. Doğal bir görünüm oluşturması için üzerine atabilirsiniz. Yapraklar kımıldamasın isterseniz yaprakların altına çok az silikon tabancası ile silikon sürüp tepsiye yapıştırabilirsiniz. Nişan yüzüklerini birleştirmek için kullandığınız uzun kurdelenin dışında tepsinin tutma yerlerine de kurdele bağlayarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Süslü sevenlere evde tepsi süsleme sanatı

Aynalı nişan ve yüzük tepsileri gümüş ya da altın renginde olabiliyor. Bu tepsilerin aynı zamanda üzeri işlemeli olanları çiçek desenleri olanları ve sade olanları vardır. Tepsileri alırken yüzükler tepside daha şık dursun isterseniz de aynalı, üzerinde isim ve tarih yazan yüzük yatakları da satın alabilirsiniz. Nişan süslemeleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz nişan bohçası süsleme nasıl yapılır yazımıza bakabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir