Mutfak Dekorasyonu

Mutfaklar İçin Perde Seçimi Nasıl Yapılır?

Mutfak dekorasyonlarında çoğunlukla gözden kaçan en önemli detayların başında perdeler gelir. Mutfak içerisinde tüm detaylar olduğu gibi perdelerin de özenle seçilmiş olması, kullanışlı ve pratik olması gerekir. Peki o zaman mutfaklar için perde seçimi nasıl yapılır? Mutfaklarımızı fiziksel özelliklerine göre kategorize ettikten sonra içine yerleştireceğimiz malzmeleri belirliyoruz. Büyük mutfaklar için daha büyük mutfak perdeleri kruvaze tarzı perdeler seçilirken küçük mutfaklar için daha az yer kaplayan modern mutfak perdeleri tercih edilir. Mutfaklar için perde seçimi yapmak biraz tecrübe biraz da teknik bilgi gerektirir. Son zamanlarda yeni ev dekorasyonu yaparken evde kullanılacak tüm perdelerin seçimini perde tasarımcıları yapmaya başladı. Hangi oda için ne tarz bir perde uygun olur, hangi renk eşyalar ile uyumludur gibi tüm konularda daha fazla bilgisi olan tasarımcılar modelleri belirler. Ölçüsünü aldıktan sonra boyunu enini uzunluğunu hatta fırfırlarını bile en ince detayları ile birlikte planlayarak oluştururlar.

Mutfak perde seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Mutfakların en fazla ışık alan alanlar olması gerekir. Hem gündüz hem de gece ayrı ayrı çok iyi şekilde aydınlatılmaları gerekir. Bu yüzden de perde seçimi yapılırken ışığı geçiren en fazla şekilde aydınlık olmasını sağlayan kullanışlı perdeler olması gerekir. Kruvaze tarzı mutfak perdeleri son zamanlarda büyük mutfaklarda sıklıkla kullanılan perdelerden bir tanesidir. Yenilikçi ve modern mutfak perdeleri kadife gibi kalın kumaşlarlar yerine daha ince ve ışık geçiren kumaşlardan yapılır. Mutfaklar için perde seçimi nasıl yapılır sorusunun ikinci cevabı da renk konusudunda dikkatli olmaktır. Genel olarak mutfak dolapları ile mutfak içerisindeki mobilyaların renkleri ile uyumlu olduktan sonra renk seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken başka bir nokta daha yoktur. Koyu renk perdeyi özellikle seçmek istemiyorsanız açık renk tonlarını seçmek daha mantıklı olur. Ayrıca zebra perde modelleri de hem perde hem tül olarak kullanılabileceği için son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen bir perde modelidir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir