Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Tezgah Üstü Dekorasyon Fikirleri

Dekorasyon, genel olarak ortamı göründüğünden ya da olduğundan daha şık hale getirmek  için yapılan düzenlemelerdir sanılır. Çoğunlukla insanlar dekorasyonun ihtiyaçtan değil de daha çok keyiften yapıldığını düşünür. Aslında ev dekorasyonu özellikle mutfak ve banyo gibi alanların dekorasyonları hayatı kolaylaştırmak için ihtiyaca yönelik yapılır. Örneğin mutfakta mutfak tezgah üstü dekorasyon tamamen kullanışlı, pratik, her ihtiyaca anında cevap verebilen bir mutfak oluşturmak için ortaya çıkmıştır. Mutfakta önemli olan pratik olmaktır. Bu alanda bulunan çok fazla eşya olduğu için bu eşyaları nereye koyduğunuz, en çok kullanılanların nerede olduğu en az kullanılanların nerede olduğu gibi konular çok önemlidir. En çok kullanılan fincanların yakında olması ve en az kullanılan fincanların daha uzak dolaplarda olması bile önemlidir.

Mutfak tezgahları bizim asıl yemek hazırladığımız yerlerdir, yani mutfağın ana öznesidir. Büyük ya da küçük olsun bu tezgahların üzerini ihtiyacımız olduğunda kullandığımız eşyalar ile donatırız. Çünkü yemek yaparken ya da herhangi bir şey hazırlarken ulaşımı en kolay yer tezgahlardır. Asıl tabiri ile elin altında olması gereken her şey mutfaktadır. Mutfak tezgah üstü dekorasyon da tam bu noktada devreye girer. Gereksiz eşyaların buradan kaldırılması ve buraya gerekli, ergonomik eşyaların getirilmesi. Peki mutfakta tezgah üstü dekorasyonu nasıl yaparız? Bu alanda kullanacağınız eşyaları tezgahınızın genişliği belirler. Ne kadar geniş bir tezgahınız varsa o kadar çok eşyayı bir arada kullanabiirsiniz. Eğer çok küçük bir tezgahınız varsa bu buraya koyacağınız eşyalar konusunda çok seçici olmanız gerekecektir. Kalabalık ve her şeyin bir arada olduğu mutfak dekorasyonu en kullanışsız olanlarıdır.

Kesme tahtası ya da doğrama tahtası dediğimiz malzeme mutfakta en çok kullanılan malzemedir. Bu yüzden bunu tezgah üzerinde uygun bir alanda duvara yaslayabilirsiniz. Düz zeminli eşyaları konumlandırmak çok daha kolaydır. Mutfak tezgah üstü dekorasyon fikirlerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de bıçaklıktır. Keskin ve büyük bıçaklar hiç bir çekmeceye sığmaz. Bu yüzden bunları bıçaklık ünitesi ile birlikte tezgah üzerinde konumlandırmak en doğru olanıdır. Büyük ve güvenli bıçaklıklar olmasına, bunların da çocukların erişemeyeceği yerde olmasına dikkat etmek lazım.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir