Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Tezgah Modelleri

Evin en güzel alanı olma konusunda iddialı bir şekilde ilerleyen mutfaklarda en önemli detaylardan bir tanesi de tezgahlardır. Tezgahlar hem mutfağın nasıl göründüğü konusunda etkili detaylardan bir tanesidir hem de mutfağın kullanışlılığını etkileyen detaylardan bir tanesidir. Hem tasarım özelliklerine göre hem de yapıldıkları materyale göre yani teknik özelliklerine göre mutfak tezgahı modelleri bir kaç çeşittir. Biz genel olarak ada tezgahlar ile normal standart mutfak tezgahı modellerini biliriz. Çünkü neredeyse bütün mutfaklarda bunlar bulunur. Ancak kendini tarzını yaratmak isteyen mutfaklarda kullanılabilecek çok daha orijinal, çok daha dikkat çekici tezgah tasarımları vardır.

Ada mutfak tezgahı modelleri

Biz bu mutfak tasarımlarını ada mutfakları olarak adlandırıyoruz. Aslında buna ada denmesinin asıl sebebi bu mutfak tasarımlarındaki orta tezgah kısmıdır. Son zamanların en trend mutfaklarından olan bu tasarımları genelde büyük ve orta ölçekli mutfaklarda kullanıyoruz. Ada mutfakları küçük bir mutfakta kullanmak hem konforsuz hem de zor olur. Bu mutfaklar bize kulanım açısından büyük bir konfor sağlar. Iki ayrı tezgahın olması demek çok daha fazla kişinin aynı anda yemek hazırlayabilmesi demek oluyor. Ayırca bu tezgahın alt ya da üst kısımları ayrıca bir mutfak dolabı olarak kullanılabiliyor. Daha fazla mutfak dolabı demek de daha fazla depolama alanı anlamına geliyor. Mutfaklarda ne kadar fazla depolama alanı varsa o kadar daha konforlu bir ortam sağlanır. Bu ada tezgah modellerinin alt kısımlarının dolap olarak kullanılması dışında çeşitli dekoratif amaçlarla da kullanıldğını görüyoruz. Kimi bu orta alanı akvaryum olarak kullanırken kimi de zaman kapsülüne benzeyen çeşitli tasarımları uygulamış. En değişik en orjinal mutfak tezgah modelleri örneklerini galerimizde inceleyebilirsiniz.

Klasik tek cepphe tezgahlar

Hemen hemen tüm evlerde bir zamanlar kullanılan tezgah modelleridir. Bunlar dar ve küçük mutfaklar için en kullanışlı tasarımlardır. Ayrıca ihityacınıza göre eğer mutfağınızda yer varsa bunlara küçük eklemeler veya duruma göre çıkarmalar da yapabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir