Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Stor Perde Modelleri

Mutfak için ilham veren dekorasyon fikirleri alırken ilk olarak dikkat ettiğimiz nokta kullanışlılıktır. Biz bu yazımızda size mutfak stor perde modelleri hakkında bilgi verirken özellikle de kullanışlılık yani işlevsellik konusundan bahsedeceğiz. Mutfak dolaplarından yerdeki halısına, perdesine ve önlüğüne kadar temel kriter işlevsellik olduğu için de mutfakta en kullanışlı perde türü olan stor perdeleri inceleyeceğiz. Mutfak perdeleri her sabah açılan ve her akşam kapatılan kalın salon perdelerinden farklılıdır tam da bu sebeple kruvaze perde tarzı ağır modeller yerine daha spor modeller tercih edilir.

Mutfak için neden stor perde?

Amerikan mutfak tarzı olmadıktan sonra genelde evin en küçük odalarından biri mutfaktır. Olabildiğince alandan kısıp diğer alanlara pay bırakılan mutfakları çok ergonomik bir şekilde akıllıca döşemek gerekir. Bu döşemeyi yaparken hem geniş görünmesini sağlamak hem de size hareket alanı bırakılmalıdır. Perde modelleri, bir alanı oldukça geniş ya da oldukça dar gösterebilen yegane dekorasyon ögesinden biridir. Nasıl ki geniş salonu daraltmak dar odayı genişletmek için farklı tarzda perdeler seçilebiliyorsa aynı durum mutfak için de geçerlidir. Hem tül hem de perde olarak kullanabileceğiniz stor perdeler ile mutfakta size daha fazla hareket alanı kalır.

Stor perdeler ve renk seçimi

Küçük bir mutfağı daha geniş göstermek için beyaz ve tonlarında mutfak dolapları ile duvarlar öncelikltir. Koyu renkler odayı daha küçük gösterirken açık renk mobilyalar alanı daha ferah ve geniş yapar. Mutfak stor perde modelleri seçilirken de mobilyalarınıza uyan tasarımlar alabilirsiniz. Beyaz, kırık beyaz ya da açık bej rengi stor perdeler hemen hemen tüm mutfak dolapları ile uyum sağlar.

Açık renk perdeler için, stor perde temizliği

Mutfak sürekli kullanılan, yemek hazırlanan kızartma yapılan ve çocukların da bol bol vakit geçirdiği bir sosyalleşme alanı olduğu için çok da sık kirlenir. Nasıl ki mutfak tezgahını ve halısını neredeyse her gün temizlemek gerekiyorsa perdelerini de düzenli olarak temizlemek gerekiyor. Özellikle açık renk stor perdeler her tarz lekeyi anında gösterecektir. Neyse ki stor perde temizliği inanılmaz kolay. Elinize aldığınız nemli bir sünger ile temizleyebileceğiniz bu perdeleri yıkamanıza gerek yok. Leke tutmaz kumaşlardan seçerseniz işiniz çok daha kolay. Stor perde modelleri konusunda daha detaylı fikir almak isterseniz oturma odası stor perde modelleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir