Mutfak Dekorasyonu

Mutfak dekorasyonunda Yapılan Hatalar

Herkesin kendine özgü dekorasyon fikirleri, dekorasyon zevkleri vardır. Herkesin nasıl karakteri farklıysa aynı şekilde evlerinin tasarımı da farklıdır. Ev dekorasyonu fikirlerini oluştururken buna dikkat etmek gerekir, herkesin aynı kuralları uygulaması beklenemez. Renk bakımından, tarz bakımından, mobilya seçimi bakımından herkese uygulanabilir öneri vermek hiç kolay değildir, ancak yapılmaması gereken, yapıldığında çirkin ve yanlış bir görünüm oluşturan, dekorasyonu karartan küçülten ya da kullanışsız hale getiren şeyler yani hatalar aynıdır. Mutfak dekorasyonunda yapılan hatalar ile oturma odasında da salonda da yapılan hatalar ortaktır.Herkesin yaptığı ya da yaparken dikkat etmediği bazı noktalar vardır, bu noktalalar ortaya çıktığında ciddi sorunlar oluşturur. Oturma odasını dizayn ederken koltuk tasarımlarına dikkat etmek gerekirken mutfağı dekore ederken mutfak dolaplarına, mutfak masalarına ve mutfak aletllerine dikkat etmek gerekir. 

Mutfak tasarımlarının değişmesi ile birlikte mutfak dekorasyonunda yapılan hatalar da doğal olarak değişti. Eskiden en büyük problemimiz dolap renk seçimi ile perde renk seçiminin uymaması ya da her yerin fayans kaplanması gibi sorunlar iken şimdi zeminden tavana, ankastre seçimlerinden dolap tarzına kadar her şey ayrı bir sorun oluşturabiliyor. Ilk olarak zeminden başlayalım. Parke ve laminat parke tasarımlarını biz çok sevdik, evimizin her yerinde bunları kullandık. Ancak bu laminant parkeler her ne kadar suya dayanlıklı olsa da mutfak gibi banyo gibi sürekli bir neme bir suya maruz kalan alanlar için uygun değildir. Mutfak zemininde laminant parka kullanmak da da seramik görünümlü parkeler kullanmak mantıklı değil. Bunun yerine suya dayanlıklı, seramikleri mutfaklarda zemin malzemesi olarak kullanmak lazım. Mutfakları yaptırırken onları ne kadar sık temizlememek gerektiğini unutuyoruz. Ulaşılmaz köşeleri sonsuz detayları ile mutfak dolapları bizim için balta girmemiş ormana dönüyor. Bunu önceden kestirmek, ay nasıl olsa sonra temizlerim diye düşünmeden temizlemesi kolay tasarımlar tercih edilmelidir. Tek tek tabak yerleştirme alanı olan bir dolabın bu raflarının tek tek temizlenmesi gerekir, eğer siz bu kadar sık ve detaylı temizlik yapamazsanız sizin için en iyisi bu tarz içinde raflar olmayan dolaplar almaktır. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir