Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Dekorasyonu İçin 20 Kendin Yap Fikri

Mutfak dekorasyonunda mutfak dolapları ve perdeler gibi büyük mobilya ve aksesuarların dışında diğer detaylar da oldukça önem taşır. Özellikle aksesurarlar hem yerleri hem de kullanım özellikleri ile ön plana çıkarlar. Biz bu yazımızda sizlere mutfak dekorasyonu için 20 kendin yap fikri ve bunların nasıl yapıldıkları hakkında bilgiler hazırladık. Bu bilgiler ışığında evinizdeki atık malzemeleri kullanarak fonksiyonel ve pratik aksesuarlar hazırlayabilirsiniz. Bu ürünler hayatınızı kolaylatırmanın yanı sıra aynı zamanda dekorasyonunuzu da şık bir hale getirebilir.

Mutfak malzemeleri ile kendiniz yapın

Kahvaltılık soslardan konservelere, salçalardan kahvelere kadar bir çok şeyi kavanoz içerisinde satın alırız. Bu cam kavanozlar içindekiler bittiğinde ya saklama kabı olarak kullanılacaklardır ya da çöpe gideceklerdir. Her yeriniz saklama kabı ile dolduysa bu kavanozları daha farklı şekillerde değerlendirme zamanı gelmiş demektir. En basitinden başlayalım. Cam kavanozları güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra kaşıklık olarak kullanabilirsiniz. Özellikle büyük kepçe gibi malzemeler genelde çekmecelere sığmaz. Bu durumda cam kavanozlarınızı boyararak, dışına renkli kağıtlar geçirerek ya da en basiti kurdeleler ile bağlayarak harika birer kaşıklık haline getirebilirsiniz. Öje gibi farklı materyaller ile de süsleme yapabilirsiniz ancak bu tarz ürünler mutfakta suya dayanıklı olmayabilir.

Kavanozlardan devam edelim

Pencerenin önüne konulan çiçekler hem odanın havasını değiştirir hem de odaya güzellik, sıcaklık katar. Bu sebeple de mutfaklarda fesleğen gibi etrafına güzel kokular yayan çiçekleri barındırmak çok doğrudur. Cam ya da plastik fark etmez, kavanozlarınızı içine toprak doldurup üzerine çiçekler ekerek saksı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bu kavanozların çok büyük olmasına ya da kesinlikle cam olmasına gerek yok. Farklı tarzdaki kavanozları bu şekilde kullanabilirsiniz.  Saksı kavanozları camın önüne zemine koyabileceğiniz gibi bunları sağlam bir şekilde tavandan aşağı uzanacak şekilde asabilirsiniz de.

Eski kalemlikleri atmayın

Çalışma masalarında uzun süre kullanılmış ve eskimiş kalem kutularını da mutfakta aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Bu kalem kutularını alın ve güzelce temizleyin. Eğer üzerinde boyası kalkmış ya da kırılmış kısımları varsa buraları tamir edin. Ardından da kutunun içindeki bölmelerin büyüklüğüne göre kaşıklarınızı, bıçaklarınızı ve hatta spatula gibi büyük mutfak aletlerinizi içine yerleştirin. Daha fazla kendin yap fikri için çocuk odası dekorasyonu için 20 kendin yap fikri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir