Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Aydınlatması Nasıl Olmalıdır?

Mutfaklar annelerimizin ya da genel anlamda kadınlarımızın diyelim, yemek hazırladıkları misafirlerini ağırladıkları, sadece kadınların kullandıkları görev alanı olmaktan çoktan çıktı. Erkeğin mutfağa girmesi ile birlikte de mutfaklar başka bir hal almaya başladı. Bu görev değişimi önemli bir başkalaşımı beraberinde getirdi. Yani sadece mutfakta çalışanlar dışında mutfağa giren çıkanlar da değişti, mutfakta geçirilen zaman da mutfakta yapılan aktiviteler de değişti. Erkeğin aşçılığa başlaması erkeği genel anlamda mutfağa ve mutfak dekorasyonuna dahil etti. Her yerindn ayrı danteller sarkan, renk renk çiçeklerle bezeli mutfaklar yerini daha cool, daha şık, daha sade ve mesafeli mutfak tasarımlarına bıraktı. Ahşap mutfak dolaplarının bile zaman içerisinde piyasadan neredeyse silinip yerini metal ve metal görünümlü dolapların aldığı mutfaklar ortaya çıktı. Tüm ev dekorasyonunun tamamlayıcısı olan aydınlatma sistemleri de doğal olarak bu değişimden kendi payına düşeni aldı. Peki en sevdiğiniz yeni evinizin gözünün nuru çiçeğiniz mutfak aydınlatması nasıl olmalıdır? Bu soru kullanılan ışık tarzları ve avizelerden çok renk ve sıcaklık konusunu ön plana çıkarmaktadır.

Mutfak avizeleri nasıl olmalı?

Mutfak avizleri nasıl isterseniz öyle olabilir sadece bu avize modellerini seçerken bazı durumları göz önünde bulundurmak gerekir. Yani şöyle ki mutfaklar sürekli buharın, sıcaklılığın ve nemin olduğu yerlerdir. Bu tarz odalarda ve alanlarda çıplak ampul ve çıplak ampul kullanılan avizeler kullanmak doğru olmaz. Burada sizin önünüzü ve özellikle de tezgah bölümünü çok iyi aydınlatan ama aynı zamanda ısıdan etkilenmeyecek koruyucu özellikli avize kullanmak gerekir. Ayrıca mutfaklarda kristal taşlarla süslenmiş, kocaman ve abartılı büyük avizeler kullanılması yaygın değildir. Daha sade, daha modern görünümlü, pratik ve kullanışlı avizler tercih edilir. Sevdikleriniz ile bol bol vakit geçirdiğiniz mutfaklarda ortamı yeterince aydınlatan fonksiyonel avizeler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Mutfaklarda sarı ışık mı beyaz ışık mı?

Tabiki sarı ışık! Sarı ışığın en sıcak güneş rengi tonları hem de. Uzun süre vakit geçireceğiniz ortamların hem aydınlık hem de huzur verici olması gerektiğini unutmayın. En güzel led aydınlatma modelleri galerisindeki örnekler ilham verici olabilir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir