Diğer

Müstakil Ev Proje Örnekleri

Kocaman şehirlerde minicik hayatlar yaşamak modern insanın kaderi olsa gerek. Işten eve evden işe gidebilecek kadar vakti ve enerjisi olan modern insanın, aynı hayatını yaşadığı küçük çevreler gibi evleri de küçücük bir hale geldi. Şehir merkezinde veya şehir merkezine yakın yaşayan herkesin en büyük problemi kibrit kutusu kadar evler haline geldi. Bir artı bir veya bir artı sıfır gibi ev planları, çekirdek ailesi olanları bile zor durumda bırakıyor. Şehir hayatından fenalık gelen herkes de kendini daha doğal ve keyifli bir yaşam sürmek için şehir dışında atmaya çalışıyor. Şehir dışındaki müstakil ev proje örnekleri herkesi heyecanlandırıyor. Düşüncesi bile hoş, heyecan verici olan bu proje örneklerini biz sizler için biraz daha yakından incelemek istedik. Proje çizimleri genel olarak sadece mühendislerin veya mimarların anladığı bir şey. Biz genelde evin nasıl görüneceğini, neresinde ne olacağını, ne kadar güneş aldığını ve eşyaların yerleşimini önemseriz. Bu yüzden de biz sizler için müstakil ev proje örnekleri hazırlarken proje çizimlerini değil de tasaırmları bir araya getirdik. Ayrıca evin içinin görünümü için de alternatif örnekler bulduk. Müstakil evlerde merdiven tasarımı oldukça önemlidir. Evin büyüklüğüne bağlı olarak hangi odanın nerede olacağı, merdivenin nereden başlayacağı gibi detaylara bizler daha fazla dikkat ederiz.

Müstakil ev proje örnekleri iki katlı dubleks dediğimiz şekilde veya üç katlı tripleks dediğimiz tarzda yapılabilirler. Bu müstakil evlerin bodrum katları da bulunabilir ancak bu kattan sayılmaz. Bizim ülkemizde yapılan müstakil evlerde dört katlı bir uygulama yoktur. Üç kattan sonrası apartman daire konseptine girer. Yurt dışında bazı ülkelerde müstakil ev projelerinde dört katlık tasarımların da uygulandığı görülmektedir. Genelde bahçeli olan bu evler oldukça büyük bir plana sahiptir. Evinizi yaptırmadan ya da satın almadan önce bu evi ne amaçla kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Yani bu evlerinizi kış yaz yaşamak için mi kullanacaksınız yoksa sadece yazlık veya sadece kışlık bir tatil evi mi olacak? Tatil evi olarak kullanılacak ev planlarında bol bol yatak odası bulunmalıdır. Hem sizin hem misafirlerinizin rahatça kalabilmesi için  bu önemlidir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir