Salon Dekorasyonu

Modern Salon Tül Perde Modelleri

Salonun ve oturma odalarının havasını değiştiren en önemli unsur perdelerdir. Oldukça şık bir salon takımını doğru perdeler ile kombinlemezseniz odanızın tarzı modern olmak ve klasik olmak arasında sıkışır kalır. Son trendlere göre modern salon tül perde modelleri çok farklı tarzlardan oluşmaktadır. Yani siz klasik bir hava yaratmak istiyorsanız klasik tarzda, modern ve spor bir tarz yaratmak istiyorsanız buna uygun modeller bulmak gayet kolaydır.

Yeni nesil salon tül perde modelleri

Kocaman salonların kocaman kalın kadife perdeleri bir dönem etkisi kaybetti. Son zamanların dekorasyon dergilerine baktığımızda bu modanın yeniden gündeme geldiğini görüyoruz. Ancak yeni nesil modern evlerde bu klasik perde modelleri pek fazla tercih edilmiyor. Kalın ve iğne oyası işlemesini andıran tül perdeler yerine düz, olabildiğince sade kırık beyaz tül perdeler tercih ediliyor.

Klasik anlayıştan asla ödün vermeyenlere

Kocaman varaklı koltukları, yüksek salon vazolarını ve göz alıcı avizeleri stor tül perde ile kombinlemek imkansız. Bu yılki modern perde tasarımları arasında dikkat çeken klasik tarzdaki tü perdeler dantel işlemelerin ağırlığını taşıyor. Tavandan yere kadar uzanan tül perdeler genelde klasik korniş yerine modern zaman kornişleri ile tavana tutturuluyor. Dilerseniz tek parça kullanabileceğiniz gibi iki parça olarak da satılıyor.

Genç evlere  spor tül perdeler

Spor kanepe ya da koltuklar ile döşenmiş bir salonda spor tül perdeler kullanmak gerekir. Son bir kaç yıldır hemen hemen her yerde karşımıza çıkan stor tül perdeler tam bu noktada devreye giriyor. Çeşitli renk ve desenlerde bulabileceğiniz bu stor tül perdeleri kalın ve ağır fon perdeler ile kullanabilirsiniz. Fon perde ile tül perdenin renkleri ile dokusunun uyumlu olmasına dikkat edin.

Yeni trend, perdesiz tüller

Stor perdeleri uygun fon perdeler ile kombinleyebilirsiniz demiştik. Stor perdeleri, isterseniz hiç fon perde olmadan tek başına da kullanabilirsiniz. 2017 perde modası, fon perdesiz sadece tül ve kalın tüller kullanılarak yapılan dekorasyonlara da geniş yer veriyor. Yani artık sadece perdeler değil aynı zamanda kalın tüller de perde olarak kullanım alanı buluyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir