Salon Dekorasyonu

Modern Salon Duvar Kağıdı Örnekleri

Duvar dekorları, evin karekterini belirleyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dekoratif duvar kağıtlarının yanında farklı renklerde boyama ile süsleyebileceğiniz duvarlarınızı, aile fotoğraflarınız ya da sevdiğiniz sanatçıların sanat eserleri ile de süsleyebilirsiniz. Ev dekorasyonunda duvarların tamamen sizin tarzınıza uygun olması gerektiğini, bu tarzı belirlerken de eve geldiğiniz sizi rahat hissettirecek bir ortama girmenizi sağlayacak olması gerektiğini unutmayın.

Dekoratif duvar kağıtları ile akılcı çözümler

Var olan bir dekorasyonu yenilemek ya da yeni bir evi dekore etmek, her ikisi için de dekoratif duvar kağıtları en akılcı çözümlerden bir tanesidir. Sebebi de, hızlı ve pratik olmasının yanında kullanışlı ve fonksiyonel olmasıdır. Eskiden duvar kağıtlarını yapıştırmak için özel yapıştırıcılar kullanılırdı. Uzun süre kağıtları duvarlara sabitlemeye çalışmak gerekirdi. Ayrıca yapıştırıcıları çok uzun sürede kurur, o kuruyana kadar evi sürekli havalandırmak gerekirdi. Modern teknolojinin nimetlerinden faydalanan dekoratif duvar kağıdı sektörü de son teknoloji ürünlerine sahip bir hale geldi. Eskisi gibi kocaman parçalar yerine küçük küçük birbirini tamamlayan parçalardan oluşan duvar kağıtları, uygulama açısından çok pratik hale geldi. Küçük duvar kağıtlarını dilediğiniz tüm duvara, dilediğiniz şekilde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ayrıca bir duvara bir duvar kağıdı diğer birine farklı bir duvar kağıdı uygulaması da yapabilirsiniz.

Insan sağlığına zararlı olmayan duvar kağıtları seçimi de diğer bir konu. Duvar kağıtlarının bir çok özelliği vardır. Ekolojik olması, doğal boyalar içeriyor olması yani insan sağlığına zarar vermeyen özellikte olması, bunların yanında güneş ışınlarına dayanlıklı ve kolay temizlenebilir olması. Bu özelliklerin hepsi bir arada bulunuyorsa mükemmel kağıdı bulmuşsunuz demektir. Ancak hepsini bir arada bulamasanız da bunlardan en az bir kaç tanesi bir arada olsun. Güneş ışınlarına dayanıklı olmayan duvar kağıtları, çok kısa sürede bozulabilir. Odanız öğleden sonra güneş alan bir oda ise, bu durumda zaman içerisinde dayanması imkansız hale gelir. Salon duvar kağıtlarının yanında oturma odası dekorasyonları için de farklı fikir ve öneriler için oturma odası duvar kağıdı modelleri yazımıza göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir