Salon Dekorasyonu

Modern Salon Dekorasyonu Işıklandırma Örnekleri

Ev dekorasyonlarında özel bir yeri olan salon dekorasyonları, hem mobilya seçimi hem de ışıklandırma seçimleri ile ayrı özen gerektiren bir dekorasyon alanı oluyor. Tüm misafirlerimizin gördükleri anda etkilenmelerini istediğimiz, herkesin aklında ne kadar şık ve etkileyici olduğu kalmasını istediğimiz biricik salonlarımız. Herkesin tarzı kendine hastır, kimi özgün olmayı sever kimi süslü olmayı kimi gösterişli olmayı. Ev dekorasyonlarımızda da bu kişisel tarzımız kendini net olarak gösterir. Modern salon dekorasyonu ışıklandırma örnekleri dekorasyonun bir parçası olmakla kalmıyor, bizlere tarzımızı daha iyi yansıtabilmek için de şans veriyor. Istediğimiz detayları öne çıkarıp istediğimiz detayları gizleyebileceğimiz, sevdiğimiz renk tonlarının hakimiyetinde ışıklandırmalar oluşturabileceğimiz bu sistemler belki de bir çok kişi için beklediğinden fazlasını sunuyor. Işıklandırma sistemlerini odaların kendi özelinde kuracağınız için salon için ayrı, oturma odası için ayrı, mutfak için ayrı olacak şekilde düşünmeniz lazım. Galerimizde en modern ve yenilikçi salonlar için yapılmış ışıklandırma örneklerini görebilirsiniz. Bu örneklerden uygun olanları kendi salonlarınızda uygulayabilirsiniz. Ancak unutmayın, gördüğünüz örneklerdeki salonların fiziki özellikleri ile sizin salonlarınızın fiziki özellikleri birbirine benzemeli aksi takdirde ne kadar şık bir ışık tasarımı olsa da sizin salonunuzda çok garip görünebilir.

Modern salon dekorasyonlarının birinci kuralı, soft ve yansıtmalı ışıklandırma sistemleri

Direk ışık kaynağından gelen ışıkların göz yorucu olduğu, beyaz ve tonlarındaki direk kaynaktan gelen ışıkların ciddi anlamda baş ağrısı yaptığı kanıtlandı. Evlerimizde direk ışıkları kesinlikle kullanmaktan kaçınmalıyız. Oda içerisinde bölümler oluşturup bu bölümlerin özelliklerine göre farklı ışıklandırma alanları yapabiliriz. Mesela kitap okumak için kullandığımız koltuğun etrafında kitap okuma ışıkları, yemek yemek için kullandığımız alanda daha fazla aydınlık bir ışıklandırma en mantıklı çözümlerden biri olabilir. Daha önceki zamanlarda paylaşmış olduğumuz en şık salon aydınlatma modelleri yazımızı da incelemeyi unutmayın. Bu iki içeriğin örneklerini karşılaştırabilir hangisiz sizin tarzınıza uygunsa ona göre uygulama yapabilirsiniz.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir