Ev Aksesuarları

Modern Rustik Perde Modelleri

Modern ev dekorasyonlarında son zamanlarda iyice öne çıkmaya başlayan rustik dekorasyonun en önemli parçası perdelerdir. Modern rustik perde modelleri bu dekorasyon tarzındaki en şık detaylardır. Herkesin oldukça fazla ilgi gösterdiği ancak hakkında fazla bilgi sahibi olmadığı bu tarz kahverengi renk tonları ve doğallığı ile ön plana çıkar. Hasır detayların bolca kullanıldığı dekorasyonda hemen hemen her şey doğallık ve eski tarz ile özdeşleşir. Perdelerin kocaman halkalar ile geniş borulara asıldığı bir tarz sahiptir. Bu perde asma yöntemi ise kornişin icad edilmesinden çok daha eski zamanlarda kullanılmaktaydı. Rustik tarz döşemeler ile yeniden gündeme gelmiş oldu.

En sevilen rustik perde modelleri ve fiyatları

Kahverengi tonların çizgili ya da kareli olanları oturma odası ve salon dekorasyonlarında ilgi görüyor. Bu perdelerin fiyatları da yüz türk lirası civarından başlayıp kalitesi ve genişliğine göre bin türk lirası ya da iki bin türk lirasına kadar çıkabiliyor. Sevdiğiniz ve rengini beğendiğiniz top kumaşlardan kesitirip odanızın, pencerenizin ölçüsüne göre özel olarak diktirebileceğiniz gibi bu rustik perdeleri hazır dikilmiş olarak da bulabilirsiniz. Hazır dikilmiş olanların özel dikim perdelerden çok daha ekonomik olduğunu belirtmeden geçmemek lazım.

Rustik dekorasyonun olmazsa olmazı, naturel dokular

Oda dekorasyonlarınızın rustik tarzda olması dekorasyonda kullanılan tüm detayların uyum içerisinde olmasını gerektirir. Bu dekorasyon tarzı dokulu natural kumaşlar ile ön plana çıkan bir özelliğe sahiptir. Naturel ürünlerin sıkça kullanıldığı dekorasyonda el yapımı ürünler geniş yer kaplar. Sadece perde üzerinde değil tüm detaylarda bu natural yaklaşım hissedilebilir. Tüm mobilya renkleri ile uyum sağlayabilecek olan bir tasarımdır.

Rustik perde kullanımı

Kruvaze dediğimiz ortasından iple ya da özel mekanizması ile şekli korunan perdeler modern rustik perde modelleri tarzında da kullanılır. Arka kısmında fon perde ya da tül perde ile destekleyebileceğiniz pencere tasarımlarında en dikkat çekici kısım perdenin monte edildiği yerdir. Çeşitli renklerde olabilen bu kısım genelde ahşap ve ahşap renk tonlarındaki rustik borular üzerine yerleştirilir. Direk perdeyi boruya geçirebileceğiniz tasarımlar olduğu gibi aynı zamanda perdeye geçirdiğiniz halkaları rustik boruya takarak da bu perdeleri kullanabilirsiniz. Farklı perde modelleri hakkında bilgi almak için modern salon tül perde modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir