Diğer

Modern Restoran Dekorasyon Fikirleri

Sosyal hayatımızın en önemli iki parçası vardır, evlerimiz ve kafe ile restoranlar. Her ne kadar biz sosyalleşmeyi dışarı çıkmak olarak algılasak da aslında evlerimiz de bizim sosyalleşme alanlarımızdan bir tanesidir. Modern restoran dekorasyon fikirleri ile tasarlanmış şık restoranlar bir de üzerine güzel yemek yapıyorsa, ikinci evimiz muamelesi görmek için gayet uygundur. Iyi dekore edilmiş, sıcak ve hoş bir şekilde ışıklandırılmış restoranların diğer bir çok restorana göre daha fazla müşterisi olduğu istatistikler ile ortaya çıkmıştır. Biz bu yazımızla restoran dekorasyonu konusunda fikir edinmek isteyenlere veya kendi restoranı olan, dekorasyonunu değiştirmek isteyenlere farklı fikirler sunuyoruz. Modern restoran dekorasyonları eskiden olduğundan çok daha farklı tasarımlardan oluşuuyor.

Bu yılın moda renkleri siyah ve gri dışında doğal toprak renkleridir. Ev dekorasyonlarında olduğu gibi kafe ve restoran dekorasyonlarında da bu renk tonların bol bol kullanılır. Ahşabın doğal havası hem renk açısından hem de his açısından tüm dekorasyon tarzları için son derece uygundur. Bu yüzden de modern restoran dekorasyon fikirleri içerisinde ahşap kullanımı çok yaygındır. Ahşabı özellikle duvar panelleri ile panel modellerinde kullanabilirsiniz. Tavan kaplamalarında, tavan dekorasyonlarında, lamba ile aydınlatma sistemleri dekorasyonlarında da ahşap son derece kullanışlı, son derece verimli bir malzemedir.

Modern aydınlatma sistemleri ev dekorasyonunda her ne kadar yerden tavana aydınlatma şeklinde olsa da kafe ve restoran gibi sosyal mekanlarda hala tavandan yansıtma kullanılır. Bu sarkık lambalar genelde loş ve loşa yakın renk tonlarındadır. Artık evlerimizde bile kullanmadığımız beyaz ışık ve türevlerini şık kafe ve restoranlarda görmek tamamen imkansızdır. Mekanın rengine göre aydınlatma renk tonları da tercih edilir.

Bu renk tonlarına göre siz de istediğiniz mekanı tercih edebilirsiniz. Duvar renkleri kadar o duvarların renk tonunu etkileyen aydınlatma sistemleri de önemlidir. Özellikle yemek yenen yani daha uzun süre vakit geçirilen tarzdaki restoranlarda ışıklandırma en az dekorasyon kadar önemlidir.

Modern restoran fikirleri ile bu fikirlerin uygulama örneklerini galerimizde görebilirsiniz. Istediğiniz fikirleri de ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir