Oturma Odası Dekorasyonu

Modern Oturma Odası Işıklandırma Fikirleri

Her odanın kendine has ışığı vardır, bazıları gün ışığını güneyden alır bazı odalar kuzeyden. Bazı odaların pencereleri büyüktür bazı odaların pencereleri miniciktir. Her oda farklı açılardan farklı şekillerde ışık alırlar. Aynı şekilde oda aydınlatması yapılırken de bunun göz önüne alınması gerekir. Modern oturma odası ışıklandırma fikirleri, ışıklandırma sistemi uygulanacak odanın gün boyu ışık alma şekline bakarak hazırlanır. Gün içerisinde nasıl ışık aldığı, ne tarz ışık aldığı belirlendikten sonra akşamına veya ihityaç varsa yine gündüzüne ışıklandırma nasıl yapılmalıdır anlaşılır. Eğer siz kuzey güney cephelerine sahip bir odayı ışılandırmak istiyorsanız farklı batı doğu cephesi olan bir odayı ışıklandırmak istiyorsanız tamamen farlı bir yol izlemelisiniz. Odaların yine aynı şekilde tek cephesi mi vardır yoksa birden fazla cephesi mi vardır bunlara da dikkat etmek gerekir.

Modern oturma odası ışıklandırmasında pencerelerin etkisi

Pencereleri büyük olan odalar gece gündüz dışarıdaki ışığı içeri yansıtır. Bu yansıyan ışık da hem kuvvet olarak hem de renk olarak içerinin ışığını etkiler. Odanızın hemen önünde kocaman bir beyaz sokak lambası varsa, çok kalın perdelerle pencereyi kapatmadıktan sonra bu ışık içeri girecektir. Gün ışımaya başladığı andan itibaren de yine güneş ışıkları odaya girer. Doğal ışıkların oda aydınlatmasına etkisi sizin tarzınızı belirmenizi sağlayacaktır.

Modern oturma odalarında bir çok farklı tarzda aydınlatma kullanılır. Abajur tarzı tamamen tavandan ve klasik aydınlatma sistemlerinden bağımsız olan lambaları kullanabilirsiniz. Bu tarz odaların hiç bir zaman bir mutfak gibi veya bir led ışık aydınlatması gibi parıl parıl olmayacağını bilmeniz lazım. Sık sık televizyon izlenilen, daha çok sohbet ortamı olan oturma odalarında bu tarz bir aydınlatma fikirleri çok kullanışlıdır. Eğer odayı daha çok okuma, çalışma, ders çalışma ortamı olarak kullanıyorsanız size daha aydınlık bir sistem gerekir. Tavandan yansımalı veya tavandan direk aşağı inen aydınlatma sistemleri diğerlerine göre daha aydınlıktır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir