Oturma Odası Dekorasyonu

Modern Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

 

Modern oturma odaları, fonksiyonel ürünler ile hazırlanmış az yer kaplayıp yaşamaya daha çok alan bırakan dekorasyonlar ile tasarlanır.  Modernizmin minimalizm ile buluştuğu modern oturma odası dekorasyon fikirleri sadeliğin ön plana çıktığı tasarımlardan oluşur. Zemin kaplamasından duvarların rengine, mobilyaların tarzından yerleşimine kadar tüm detaylara özenle bakmak gerekir. Az yer kaplayan kullanışlı malzemelerin çok amaçlı kullanımlarını salayan modern tasarımlar ile siz de kendinize ve sevdiklerinize geniş yaşam alanları açın.

Modern oturma odası zemin fikirleri

Zemin kaplamalar eve vermek istediğiniz havanın yanında kullanışlılığı da getirir. Bazı zemin döşemeler inanılmaz şık olmasına rağmen çok fazla bakım gerektirir. Bazı döşemeler de ne kadar kötü görünse de aslında çok kullanışlı ve uzun ömürlüdür. Yıllardır kullanılan parke modellerine bakalım. Parke, eve sıcak bir hava vermenin yanında zeminde hafif bir izolasyon malzemesi özelliğine de sahiptir. Ancak sudan ve nemden dikkatle korunması gereken bu zemin kaplamasının, düzenli olarak bakıma da ihtiyacı vardır. Parkelerinizi düzenli olarak verniklemek ve cilalamanız gerekir. Parkelerin düzenli bakımı yapılmadığında en küçük çizikleri bile gösterir hale gelebilir. Son zamanların en popüler zemin kaplama ürünlerinden laminant parkeler, geleneksel parkeler kadar bakım ihtiyacı hissetmez. Farklı renkleri olan bu zemin kaplaması mekana uygun modelleri ile çok farklı tasarımlarda satılmaktadır.

Oturma odası duvar boyaları

Zemine karar verdikten sonra sıra geldi duvarlara. Oturma odası duvarlarını boyarken odanın hangi saatlerde ve nerelerden ışık aldığına dikkat etmek gerekir. Ayrıca boyamayı düşündüğünüz rengin tonunun ışıkla birleştiğinde nasıl göründüğüne, bu rengin oda için uygun olup olmadığına da bakmak gerekir. Mobilyalarınız ile uyumlu olması için aykırı bir renk tonu istemedikten sonra sıcak, pastel renk tonları oturma odası duvarları için en doğru seçimlerdir. Bu renklere uygun olarak tamamlayabileceğiniz duvar kağıtları ile odanın bazı alanlarına farklı havalar katabilirsiniz.  Farklı oturma grupları ve fikirleri hakkında bilgi almak için oturma odası dekorasyon modelleri yazımıza göz atabilirsiniz. Yazımızda bahsettiğimiz modern oturma odası fikirleri için de galerimizi incelemeyi unutmayın.

Farklı yatak odası dekorasyon ürünleri hakkında fikir sahibi olmak için tıklayın!

Birbirinden şık oda dekorasyon fikirleri bu yazımızda sizleri bekliyor!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir