Mutfak Dekorasyonu

Modern Mutfaklar İçin Yuvarlak Mutfak Masaları

Evlerin tasarımı moda ve trendler doğrultusunda gelişen ve değişen tasarımlardır. Minimal trendlerin ön plana çıktığı zamanlarda evlerimizde de perdeleirmizden halılarımıza işte koltuklarımızdan yataklarımıza hatta banyo malzmelerimize kadar her şey değişir. Peki, trendleri evlerimizde bu kadar doğrudan kullanmak doğru mudur? Biz bu yazımızda sizlere modern mutfaklar için yuvarlak mutfak masaları konusunu hazırladık. Çünkü yuvarlak mutfak masaları günümü dünyasında oldukça demode görülen masalardır. Hatta o kadar eski ve demode bir hali vardır ki bir çok yerde eski üsul restoranlarda bu masalar geçmişi yansıtmak için kullanılır. Bu konuyu seçmemizin nedeni ise eskiyi ve yeniyi bir araya getirmeye çalışmaktır. Yani küçük evler yeri dar olan mutfaklar ve az kişilik minik aileler için en uygun mutfak masaları yuvarlak masalardır. Ama biz bu masaları sıff modası geçti diye atmalı mıyız? Kullanmamız uygun olmaz mı? Bugün bu konuyu irdeleyeceğiz.

Modern zamanların tasarımları kullanışlı olma konusunda iddia taşıyor. Şıklığın ve estetiğin bir adım geriye bırakıldığı tasarımların tek kaygısı kaliteli, uzun vadeli kullanım sunan kullanışlı çok fonksiyonel tasarımları ortaya çıkarmak. Modern dekorasyon kuralları bu şekilde ise biz neden kendimiz için fonksiyonel olan ürünleri sırf modası geçti diye kullanmayalım ki. Bazı masa modelleri bazı mutfaklar ve bazı yemek odaları için uygun olmaz. Ancak bazı modeller de çok uygundur. Dar bir mutfakta fazla yer yoksa yeri geldiğinde köşeye çekerek duvara dayayabilmek için yeri geldiğinde ortaya çekerek etrafına sandalyeler yerleştirip kalabalık sofralar kurmak için yuvarlak masalar tercih edilebilir. Bu masalar kalabalık ortamlar için uygun değildir. Hem masanın merkezinin herkese uzak olması yani yemek sırasında kimsenin yemeklere uzanamaması hem de herkeisn birbirine uzak kalması durumunu doğuracağı için yuvarlak masalar geniş salonlarda tercih edilmemelidir.

Galerimizde sizler için hazırladığımız modern mutfak dekorasyonu örneklerini görebilirisniz. Burada aslında modern mutfaklar için yuvarlak mutfak masaları nasıl kullanılırmış onları da aynı zamanda görmüş olursunuz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir