Mutfak Dekorasyonu

Modern Mutfak Masası Takımları

Eski mutfak tasarımları ile günümüz modern mutfak tasarımları birbirinden oldukça farklı. Eskiden mutfaklarımızda dolapların altında yer alan minik tezgahlar dışında başka bir tezgah olmazdı. Bu yüzden de hem yemek yaparken hem yemek yerken kullanılabilecek tek ekstra alan mutfak masaları olurdu. Modern mutfak masası takımları ise o zamanlarda kullandığımız mutfak masalarından oldukça farklı. Birinci çok büyük bir kısmı ankastre mutfak tasarımın bir parçası olarak planlanıyor. Yani bu masa aslında bir tezgah, aynı zamanda da bir masa. Kenarında lavabo olan tasarımları bile bulmak mümkün. Aslında eski masalar ve takımlar ile kıyasladığımızda bu mutfak tezgah masaları çok daha ergonomik ve kullanışlı oluyor. Diyelim ki kalabalık bir misafir grubu gelecek. Siz bu misafir grubu için yemekler hazırladınız ancak self servis gibi herkes kendi alıp ayakta takılacak. Bu durumda tezgah masa etrafındaki sandalyeleri kaldırıp kocaman bir alan oluşturabilirsiniz. Tam olarak nasıl bir konseptten bahsettiğimizi galerimizdeki örnekleri inceleyerek daha iyi anlayabilirsiniz.

Modern mutfak masası takımları, mutfağın temel bir parçası olan tasarımlar dışında ayrı tasarımları ile de bulunuyor. Genelde ahşap ve lake gibi hafif ve kullanışlı malzemelerin ön plana çıktığı mutfaklarda artık katlanabilir sandalye ve katlanabilir masa devri sona erdi.

Açılabilir masalar hala kullanılsa da katlanıp kenara kaldırılan masa ve sandalyeler son derece demode bulunmaya başladı. Kalabalık akşam yemekleri yükselen bir trend haline geldiği için de modern mutfak masası takımları kocaman masalar ile bir çok sandalyeler oluşuyor. Tabiki siz bunların büyüklüğünü kendi mutfak ölçünüze göre bulabilirsiniz. Mutfaklarda kullanılan iki tip mutfak masaları vardır. Bir tanesi yemek yemek için kullanılan büyük mutfak masaları. Bir diğeri ise genelde yemek yaparken veya mutfakta az yer olduğu için kullanılan mutfak masalarıdır.

Eğer mutfakta yemek yiyecek kadar büyük bir masayı koymak için yer yoksa yemekler salonda veya yemek odasında yenir. Bu tarz bir dekorasyonda bizim galerimizde hazırlamış olduğumuz mutfak masası takımı örneklerini kullanmak yerine yemek odası takılmarını kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir