Mutfak Dekorasyonu

Modern Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Evde oturma odası kadar hatta belki oturma odasından bile daha fazla mutfakta zaman geçirenlere harika modern mutfak dekorasyon fikirleri hazırladık. Burada amaç sadece mutfakları şık ve estetik göstermek değil. Aynı zamanda kullanışlı, fonksiyonel eşyalar ile donatılmış gereksiz kalabalık ile kafa karıştırmayan mutfak tasarımı ortaya çıkarmak. Çünkü aslında modern dekorasyon fikirleri ile ön plana çıkan düşünce estetikten ziyade kullanışlılık. Tıpkı kıyafetlerde olduğu gibi. Eski dönem filmlerine baktığımızda inanılmaz şık kıyafetler görüyoruz. Kat kat korselerin üzerinde bilmem kaç katlı etekler, iç eteklikler onun yanında eteği kabarık gösterecek aparatlar. Bunların dışında aşırı büyük ve gösterişli şapkalar ve eldivenler. Modern zaman kıyafetlerine baktığımızda ise kot pantolon ve tişörtün ötesinde pek de tasarım yok. Her şey ne kadar şıklaştırılmaya çalışılsa da temel amaç pratik ve kullanışlı olması. Malum zaman çok kıymetli ve kimsenin detaylarla kaybedecek zamanı yok.

Modern ögelerle bezenmiş modern mutfaklar

Açık mutfak tarzının o geniş ve muazzam yerleşiminden ilham alan modern mutfaklarda paslanmaz çelik detaylar, geniş tezgahlar, ahşap yardımcı mobilyalar öne çıkar. Sade renklerdeki bu tasarımlar genelde parlak renk tonlarından uzak mat metal görünümlerindedir. Matlık her renkte modern çizgilerin önemli bir temsilcisidir. Yanmaz malzemelerde gri tonlarının hakimiyeti artarken meyveli, sebzeli ya da renkli perde dekorasyonları da yerini daha cool desenlere bırakır. Geometrik desenlerin yazılı desenlerle buluştuğu dekoratif mutfak malzemelerinde en geniş yeri gri renk alıyor desek yanlış olmaz. Amerikan servislerinden büyük yemek servis kaşıklarına kadar tüm malzemelerde gri renginin hissedilir bir ağırlı öne çıkıyor. Tabiki siz gri sevmiyorsanız aynı havayı yansıtabilecek farklı renk tonları da vardır.

Minimalizm en önde sahnede

Gri metalik renkler nasıl tüm tasarım dünyasında ön plandaysa aynı şekilde minimalizm de tasarım dünyasında oldukça ön planda. Kulpları gizlenmiş mutfak dolaplarının minik detaylar ile açılabildiği, sessiz ve kayarak açılan çekmecelerin yine gizli gömme dolaplarla buluştuğu modern mutfaklarda ışıklandırma oldukça önemli. Soft ve direk olmayan ışıklandırma ile mutfakların uzak havası sıcak bir hale getirilebiliyor. Mutfak tasarımı ile ilgili farklı bilgiler almak için krem rengi mutfak dekorasyonu yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir