Teras ve Balkon Dekorasyonu

Modern kış Bahçesi Dekorasyon Örnekleri  

Modern ev mimarisinde ayrı bir yere sahip kış bahçesi, çok eski zamanlardan beri mimari çizimlerin önemli bir parçasıdır. En eski avrupa saraylarına baktığımızde her birinin kendine has özellikleri olan kış bahçeleri olduğunu görüyoruz. Özellikle soğuk ülkelerin mimarisinde çok daha özel bir yeri olan kış bahçelerinin uygun tasarlanması ile yazın da gayet rahatlıkla kullanılması mümkündür. Kış bahçelerinin yanındaki sera ve botanik bahçeleri de bu tarzın önemli bir tamamlayıcısı olur. Kış gelmeden modern kış bahçesi dekorasyon örnekleri konusunda çalışmalarınızı yapıp erkenden hazırlıklara başlayabilirsiniz.

Farklı bir yaklaşım olarak balkonda kış bahçesi modelleri

Kapalı balkon veya kapalı teras ile kış bahçesi tamamen birbirinden farklıydı. Ancak son zamanlarda yapılan evlerin ayrı bir bahçeye yer vermeyen tasarımları tasarımcıları balkondan kış bahçesi tasarlamaya zorladı. Böylece tüm balkonlar kapalı balkon olarak kış bahçesi haline getirilebilir oldu. Büyük ya da küçük tüm balkonlar  kendi tarzına göre kış bahçesi dekorasyonuna sahip olabiliyor. Küçük balkonlarda açılıp kapanabilir masalar, üst üste yerleştirilebilir sandalyeler ve duvarlara asılı çiçeklikler kullanılıyor. Alandan tasarruf etmek için tüm dekorastif malzemeler yere değil duvarlara, kenarlara konuluyor. Ayrıca balkon demirlerini de saksı asmak, asma masalar koymak için kullanabilirsiniz. Bu mekanlaı açılır kapanır sistemler ile kapatabilirseniz yaz geldiğinde de yaz bahçesi olarak kullanabilirsiniz.

Kış bahçesinin vazgeçilmezi, süs havuzları

Bir zamanlar tüm bahçelerin baş tacı olan süs havuzları zaman içerisinde eski önemini yitirmişti. Ardından yeniden trend olmaya başlayan bu havuzları özellikle kış bahçelerinde bir çok farklı tasarım ile görmeye başladık. Atık malzemelerin kullanılarak yapıldığı tasarım havuzlar ise geri dönüşüm açısından herkesin gönlünü kazandı. Birbiri üzerine yerleştirilmiş çeşitli büyüklükteki kutulardan yavaş yavaş akan sular bulunduklara ortama farklı bir serinlik ve hoşluk kattı. Kış bahçelerinde taşlar ve saksılar arasına yerleştirilen süs havuzları modern zamanların önemli bahçe aksesuarlarından biri olmaya devam ediyor.

Farklı kış bahçesi fikirleri

Kapalı balkon ve teras dışında büyük bahçenizin bir kısmını kış bahçesine dönüştürmek isterseniz daha farklı fikirlere ihtiyacınız olacak. Işıklandırmanın yanında bahçenin içerisindeki bitkileri kışın soğuklarında diri tutabilmek için kış güneşinin etkisinden maksimum yararlanan bir tasarım yapmanız gerekir. Kış bahçeleri konusunda farklı bilgiler almak için kapalı balkon( kış bahçesi) dekorasyonu yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir