Diğer

Modern Kına Sepet Modelleri

Kına gecesi hazırlıkları da en az düğün hazırlıkları kadar önemli bir hale geldi. Erkek tarafından damat dahil bir çok kişinin katılmaya başladığı, sadece kadınlara özel bir eğlence gecesinden daha geniş kapsamlı bir eğlenceye dönüşen kına geceleri için, tüm detayların ince ince düşünüldüğü mükemmel bir gece hazırlamak gerekiyor. Modern kına sepet modelleri, kına kesesi tasarımları, kına tepsisi derken tüm detayları tek tek incelemek gerekiyor. Modern zamanların kına gecelerinde bol bol dans, bol bol eğlence ağlamalı kına yakma merasimlerinin yerini aldı. Bu gece planlanırken mekanı, zemini, kına malzemelerini, ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri de buna göre planlamanız gerekiyor. Genelde bir kaç kez kıyafet değiştirilen bu gecede kına tepsisi ve kına sepetlerinizi asıl kına kıyafetinizin rengi ile uyumlu olarak seçmeniz gerekir. Yani eğer giydiğiniz bindallı kırmızı ve tonlarındaysa kına tepsisi ve kına sepetinizi de bu renk tonlarında seçebilirsiniz.

Yine bindallınız eğer bordo, mor ya da yeşilse de aynı şekilde bu renk tonlarında seçmeniz gerekir.

Değişik kına sepetleri modelleri

Kına gecesi, eski adetlerden kalma olarak kırmızı renk ile özdeşleşmiştir. Gelinin eline yakılan kınanın üzerine örtülen örtüden tutun da bindallıya, kına tepsilerine ve sepetlerine kadar aklınıza gelebilecek tüm detaylar kırmızı renk ve tonlarından seçilir. Bindallının üzerine gelinin yüzüne örtülen örtü de kırmızı olur. Son zamanlarda modernleşen toplumla beraber bu durum da değişmeye başladı. Yani birbirinden renkli dekorasyonların yapıldığı, beyaz dışında her renk gelinliğin kullanılmaya başladığı şu günlerde kına gecelerindeki kırmızı hakimiyeti de sona erdi. Kırmızı dışında mor, pembe ve tonları, yeşil, pudra rengi bindallı kıyafetleri tasarımları ile değişmeye başlayan renk trendi her yere ulaştı. Kına tepsilerinin lacivert gibi koyu renk kadifelerle kaplı modellerinin sırma işlemelerle süslendiği şık ve gösterişli modeller ön plana çıkmaya başladı. Pudra rengi, etrafında tülleri olan şık ve sade kına sepetlerini dilediğiniz boncuk, inci ve pullarla kendiniz süsleyebilirsiniz. Eğer sadelikten yanaysanız ve fazla detay istemiyorsanız sadece kadife kumaşlarla sarılmış sade kına sepetlerini bulabilirsiniz. Daha fazla kına sepeti için göz alıcı kına sepeti modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir