Ev Aksesuarları

Modern Kalorifer Peteği Modelleri

Yapı malzemesi olarak kullanılan bir çok malzemeyi evimizi daha güzel bir hale getirmek için kullanabiliriz. Teknolojik gelişmelerin dayatmasına karşı gelerek klasik ve geleneksel olan ile yaşamak isteyenler bu yöntemleri izleyebilirler. Mesela, yerden ısıtma sistemlerinin klimaları kovaladığı, ortalıkta görünmeyen boruların sessizce ortamı ısıttığı sistemler yerine klasik kalorifer sistemlerini kullanmayı tercih edenler için bu fikirler çok yardımcı olabilir. Bu yazımızda modern kalorifer peteği modelleri yapmanın yollarını sizler ile paylaşacağız. Eğer ben uğraşmak istemem evimi de yeniliyorum bana böyle hazır, havalı kalorifer petekleri lazım derseniz onları da yazımızda bulabilirsiniz.

Evlerinizde modernizm rüzgarları essin isterseniz şık kalorifer peteği modelleri tam size göre. Eski tasarımların karemsi modellere geçisinden sonra yeni kalorifer tasarımlarının daha yassı, daha metalik, daha ince şekiller aldığını görmekteyiz. Kalorifer modelleri konusunda yeni başlayan tartışmalardan bir tanesi de alüminyum kalorifer peteği mi yoksa çelik kalorifer peteği mi konusudur. Bizim ülkemizde üretilen peteklerin büyük bir kısmı çelik değildir. Çelik çok zor ısınan, ısınması için aşırı ısı enerjisine ihtiyaç duyan bir malzemedir. Alüminyum çeliğe göre çok daha hızlı ve kolay ısınır. Hemen soğusa bile önemli olan hızlı ısınmasıdır.

Modern kalorifer peteği modelleri de şimdi en ince materyallerden yapılıyor. En hızlı şekilde ısınabilen bu peteklerin içerisinde diğerlerine göre çok daha fazla boru var. Bu borular su sıcak olduğu sürece evin ısısını kontrol ediyor. Bildiğiniz gibi kaloriferli evlerden kaloriferi sürekli açıp kapatmak evin ısı kaybını hızlandıracağı için yanlış bir harekettir. Evlerinizi sıcacık tutmak isterseniz gerekirse en düşükte bile olsa kaloriferlerinizi sürekli yakmalısınız. Yeni sistemdeki petekler ısı kaybını minimuma indirdiği için zor soğuyan ve kolay ısınan sistemelere sahiptir.

Modern kalorifer peteği modelleri sadece görünüm açısından değil teknik açıdan da diğerlerinden oldukça farklıdır. Yassı ve ince olduğu için ısı yayma kapasitesi daha fazladır. Renkleri daha doğaldır. Peteğin ısındıkça üzerindeki boyayı ısıtmasından kaynaklı sorun yaşamamak için doğal kaplama veya doğal boyalar kullanılır. Bir çok yeni modelde ürün hip kaplama yapılmadan doğal renginde bırakılmıştır. Tabi parlak ve hoş görünmesi için cila yapıldıktan sonra.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir