Ev Tekstili

Modern Fon Perde Modelleri

Toplum yaşantısında artık kadınlar daha fazla evleri hakkında detaya inmeye başlamaktadır. Genelde en ufak bir pürüzde eşyasını, yeni baştan temin etme çabasında kadınların üstüne yoktur. Evlerinde yer verdikleri mobilyalardan, bir müddet sonra sıkılarak, yeni mobilya seçimlerine bakmaktadır. Bunların beraberinde koltuk takımından, halısına, halısından perdesine kadar her şeyi sil baştan dekore etmektedirler. Kadınların bu düşünceye kapılmaların sebebi ya evine gelen misafirleridir, ya da televizyon programlarında yeni sezon ürünlerdir. Kadınların en çok değiştirdikleri şey ise perdeler olmaktadır. Çünkü perdeler evin havasını farklı bir havaya dönüştürmektedir. Gerek salon dekorasyonu olsun gerekse evin diğer bölümlerinin dekorasyonu olsun perde denince kadınların seçeneklerinde, çoğu zaman fon perde modelleri bulunmaktadır. Evleri için en iyisini seçmek adına, modellerde kendi istediklerini bulmayı amaçlamaktadırlar.

Modern Fon Perde Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

Evlerimizde perdelerde en az mobilyalar kadar önemlidir. Perdenin rengi nasılsa o anki havada onu yansıtmaktadır. Kadınlar perde konusunda, çeşitlere göz gezdirirken bir yandan başka yerde gördüğü ve aklında kalan modeli aramaktadır. Fakat bulamadıklarında, fon perde dikimi gerçekleştirmeye karar vermektedirler. Böylece çok fazla araştırmak zorunda kalmadan, kafasındaki modeli ustaya anlatarak, istediği perdesine birkaç gün sonra kavuşmaktadır.

Perdelerin eve uyumu ve bütünlüğü düşünülerek hareket edilmesi önemlidir. Ve de evinizde bulunan mobilyalar çok hareketli ise perdelerinizde de aynı hareketliliği kullanmamanız gerekmektedir. Kullandığınız zaman, salonda otururken gözlerinizin yorgun düştüğü fark edebilirsiniz. Tüm bunların olmaması adına, her ikisinden birisini daha sakin tutmanız da fayda bulunmaktadır. Kadınların yanıldıkları bir nokta da, başkasının evinde gördüğü perde modelini kendi evinde uygulamasıdır. Bu yanlış bir harekettir. Çünkü herkesin ev dekorasyonu aynı değildir. O nedenle özgün fikirler ile daha başarılı olduğunuzu unutmamanız gerekmektedir.

Eğer evinizde yer verdiğiniz, oturma takımınız sade kumaşlardan oluşuyor ise perdeleriniz de Japon fon perde modelleri eviniz için uygun olmaktadır. Japon fon perdeler, sağ ve sol köşelerde bulunan desenli seçeneklerdendir. Ortasından geçen sade tül seçimi ile uyumu yakalayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir