Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Modern Çocuk Odası Tasarımları

Çocuk odası dekorasyonları veya tasarımları deyip geçmemek lazım, ev içerisinde döşemesi en zor,mobilyalarını seçmesi en çok zaman alan yer bu odalar olabilir. Moden çocuk odası tasarımları anne babaları çocukları ile aynı zeminde buluşturmaya çalışıyor. Çünkü bebeklikten çıkmış, artık kendi kararlarını kendi vermeye başlamış, hem fiziksel hem de duygusal açıdan gelişimi başlamış bir çocuğun odasının dekorasyonuna kendi karar vermesi gerekir. Anne babasının da bu dekorasyonu onaylaması, onun için uygun ve gerekli olduğunu bilmesi gerekir. Durum böyle olunca da ortaya minik krizler çıkabilir. Mesela, yatak hala kullanılabilir olduğu halde kendisine yeni bir yatak isteyen çocukları ikna etmesi zor olabilir. Bu tarz durumları idare edebilmek açısından çocuğunuz ile öncesinde konuşup ona neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu neden gereksiz olduğunu açıklayabilirsiniz. Doğru bir iletişim kurabilirseniz her şey çok daha kolay olacaktır.

Modern çocuk odası tasarımları, genel olarak bir çocuk odası içerisinde ne olması gerekirse hepsini kapsar. Ihityacı olabilecek masa, sandalye, yazı tahtası gibi çalışmasını kolaylaştıracak çalışma odası eşyaları dışında konforlu yatak odası eşyaları da bulunur. Modern çocuk odaları, eski çocuk odası tasarımlarına göre hem yapı, teknik açısından hem de renk tonları seçimi açısından farklıdır. Eskiden çocuk odalarının renkleri çocukların cinisyetine göre seçilirdi. Erkek çocukların odası masmavi gökyüzü gibi olurken kız çocukların odası pespembe olurdu. Aynı şekilde oda içerisinde malzemeler, mobilyalar da aynı konseptte olurdu. Şimdilerde ise renklerin cinsiyeti olmadığı, çocukların küçüklüklerinden itibaren bu konularda koşullandırılmaması gerektiği için daha doğal renkler tercih edilmektedir. Beyaz gibi krem rengi gibi bej rengi gibi hatta gri tonları gibi daha doğal, daha nötr renkler kullanılmaktadır. Bunun yanında çocuklar hangi renk tonlarını isterlerse. Kız olması onun pembe istemesini mecbur bırakmaz. Uzay konseptli bir çocuk odası kız çocuk için de hazırlanabilir.

Modern çocuk odası tasarımlarında özellikle sadelik, minimallik, az eşya ile çocuğa daha fazla yaşam alanı sağlama fikri ön plana çıkar. Farklı örnekleri galerimizde gördüğünüzde daha iyi anlayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir