Salon Dekorasyonu

Modern Chester Koltuk Takımları

Bazı mobilyaların hikayesi vardır, çok çok eski zamanlardan beri tasarım özellikleri hiç bozulmadan korunarak yapılagelmiştir. 4. Earl Chesterfield tarafından 1600 lü yıllarda İngiltere’nin anglo sakson bölgesinde yapılan bu koltuk ilk yapıldığı günkü tasarım özelliklerini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. En canlı renk tonlarının kullanıldığı modern chester koltuk takımları ilk yapılan tasarımlarından neredeyse farksızdır. Ağırlıklı olarak dinlenme koltuğu tarzında yapılan ilk koltuklar zamanla daha iyi malzeme kullanılarak daha konforlu bir hale getirilmişlerdir. Orijinal koltuklarda deri döşeme kullanılırdır. Kapitone deri döşeme üzerine sağlam bir şekilde düğmeler dikilerek yapılan tasarım günümüzde son halini belki de en mükemmel halini almıştır. Bu koltuklar en çok salonlar ile oturma odalarında kullanılmakla birlikte evin tüm odalarında kullanılabilen bir tasarımdır. Büyük ve lüks banyo dekorasyonlarında da koltuklar kullanılır. Genelde o aşırı lüks banyolarda duran koltuklar da bunlardır.

Bu koltuklar oldukça eski ve değişik bir gelişim süreci geçirmiştir. İlk üretim yapıldığı zamanlarda gerçek deri kullanılarak yapılan mobilyalar doğal olarak çok yüksek fiyatlara satışa sunuluyordu. Bu yüzden de sadece zenginlerin, sanatkarların, ünlülerin ve politikacıların evlerinde bulunuyordu. Şimdiki müze sarayların vazgeçilmez koltuk takımlarından da bir tanesiydi. Bu koltuklar o kadar değerli ve o kadar pahalıydı ki çok eskimesine rağmen kullanılmaya devam ediyordu. Eskiyen derileri ve kumaşları koltuklara ayrı bir hava katınca yeniden üretilen modellerde bu eskitme tarzı da kullanıldı. Şimdilerde yapılan modellerde bile özelliklede deri koltuk takımlarında bu eskitme işi hala yapılır. Modern chester koltuk takımları eskiden olduğu kadar pahalı olmasa da iyi yapılmış modelleri hala yüksek fiyatlar ile alıcı bulur. Deri kaplama koltuklar eskisi kadar popüler değildir. Derinin fiyatının daha yüksek olması ve deri koltukların ortamın havasını bir anda aşırı ağır bir hale getirmesinin de bunda etkisi vardır tabiki.

Chester koltuk takımları, iki kişilik ve üç kişilik koltuklar ile berjer modellerinden oluşur. İsterseniz farklı renklerdeki koltukları birleştirerek kendi takımlarınızı yapabilirsiniz.

Bu tarz benzer örnekleri galerimizde sizlere sunuyoruz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir