Banyo Dekorasyon

Modern Banyolar için Aydınlatma Fikirleri

Banyo dekorasyonları, evin diğer kısımlarında uygulanan dekorasyona göre biraz daha farklıdır. Bu dekorasyon farklılığının sebebi ise, banyoların dekoratif özelliklerinden ziyade kullanım özelliklerinde iyileştirmeler ile düzeltmeler yapılması gerektiği konusudur. Bildiğiniz gibi günümüz evlerinin birbirlerine aşırı yakın yapılmaları, bir çok evin bahçesinin olmaması ve arazinin bu kadar değerli olması sonucu evlerin bir çok karanlık odaları olabilmekte. Gün boyunca ışık almayan bu odalar en çok kullanılan mutfak, salon veya oturma odası yerine daha az kullanılan banyo ve yatak odası olarak değerlendirilmekte. Özellikle karanlık banyolar neredeyse kaçınılmaz bir son diyebiliriz. Biz de bu tarz penceresiz, doğal aydınlatmadan uzak modern banyolar için aydınlatma fikirleri hazırladık. Bu aydınlatma fikirleri az güneş alan ya da aydınlatma boşluğuna bakan gün boyu loş banyolarda da rahatllılkla kullanılabilir. Unutmayın, banyo ev içerisinde en iyi aydınlatılması gereken alanların başında gelir. Mutfak gibi banyo da sıcaklığın, ısının ve ışığın doğru kullanılması gereken odalardan birisidir.

Aydınlatma kuralları bir, karanlık alanlarda açık renk kullanılmalıdır

Ev dekorasyonu giriş dersi olsaydı muhtemelen ilk konu bu olurdu. Ev dekorasyonu hakkında biraz bile bilgisi olan herhangi biri karanlık, loş alanlarda özellikle banyo gibi ferah bir görünüme sahip olması gereken alanların dekorasyonunda olabildiğince açık renk tonları kullanılması gerektiğini bilir. Açık renk tonları kaynağı ne olursa olsun, ne kadar şiddetli ya da az olsun fark etmez tüm ışıkları doğrudan yansıtır. Yansıyan ışık da ortama derinlik ve genişlik katar. Işık kaynaklarını ve tam olarak nerelerden yansımalar olabileceğini tahmin edebilirseniz eğer sevdiğiniz banyoları oluşturmanız çok daha kolay olur.

Tüm banyolarda beyaz renk dışında renk kullanılmamalı mı?

Hayır tabiki kesinlikle böyle bir kural yoktur. Iyi aydınlatılmış daha doğrusu doğru bir şekilde aydınlatılmış olduktan sonra tüm renk tonları hakimiyetindeki alanlar oldukça ferah bir görünüme bürünebilir. Unutmayın, önemli olan sizin nasıl bir banyo istediğiniz bu banyoda yeterli ışıklandırma sistemleri bulunmasıdır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir