Bahçe Dekorasyonu

Modern Bahçe Dekorasyonu Örnekleri

Şehir içerisinde olsun şehir dışında olsun, modern insanın hayatında bahçe kavramının yeri eskisine göre daha fazladır. Eskiden bundan bir kaç on yıl önce, insanlar dışarıda parklarda bahçelerde daha fazla zaman geçirebiliyordu. Bunun yanında işlerine gidip gelirken parklardan bahçelerden geçiyordu. Modern zamanlar her yerin inşaat olduğu, neredeyse bir tane ağaç bir tane çiçek kalmayan şehir merkezlerini ortaya çıkardı. Durum böyle olunca da evlerin bahçelerine çok büyük önem atfedilmeye başlandı. Bizler sizler için modern bahçe dekorasyonu örnekleri hazırladık. Bu dekorasyon örnekleri bahçenizin boyutu ne olursa olsun bir şekilde evrilip kullanılabilecek tarzda dekorasyon fikirleridir. Şık ama gösterişsiz dekorasyonların yanında klasik çizgileri kullanarak tarihi bir doku yaratabileceğiniz, minik süs havuzları olan bahçe modelleri de yapabilirsiniz. Siz sadece nasıl bir bahçeniz olsun istiyorsunuz ona bakın, onun dışında karar vermek için galerimizdeki örneklere bakmanız yeterli.

Modern bahçe nedir, nasıl yapılır?

Evet ilk soru bu, modern bahçenin özellikleri nelerdir? Modern bahçeler imkansızlıklar içerisinde imkan yaratmaya çalışan mimarların oluşturduğu, zemin toprak kaplı değilse bile bir şekilde çimlendirebileceğiniz, bahçe mobilyaları ile düzenleyip kullanışlı hale getirebileceğiniz bahçe tasarımlarıdır. Binaların arasında kalmış minik bir alanı bile oldukça kullanışlı bahçe haline getirebilmenize yardımcı olan modern dekorasyon fikirleri, klasik bahçe algısının dışında da bahçeler yaratmanıza yardımcı oluyor. Saksıları, kocaman vazoları, taşları ve parça mermerleri kullanarak çeşitli bahçe aksesuarları yapabiliyor bunu kendi bahçelerinizde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca modern bahçe modellerinin diğer bir önemli özelliği, bu bahçelerde yapay çiçekler ile özel ışıklandırma ayrı bir yere sahiptir. Genel havayı oluşturmak, bahçeye bohem bir hava katmak ya da bahçe aydınlatmasına derinlik katmak için kullanabileceğiniz bu ögeler sizin dekorasyon fikirlerini çok daha güçlendirecektir.

Modern bahçe dekorasyonlarında zemin ve duvarlar

Bahçeniz olabilir, balkonunuzu bahçe haline getirmek istiyor olabilirsiniz, zemini beton çirkin bir bahçeyi güzelleştirmek istiyor olabilirsiniz. Bahçe zemini toprak olmadıktan sonra doğala en yakın zemin tarzı ahşaptır. Evlerimizde kullandığımız laminat parke gibi değil de şerit halinde satılan gerçek ahşap veya ahşap görünümlü bahçe zemin malzemelerini kullanabilirsiniz.  

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Özellikle yaz aylarında açık hava bir başka güzel geliyor gerçekten insana.
    Resimler o kadar iç açıcı ve güzel geldi ki bahçemi dekore etme konusunda güzel motivasyon sağladı ve sonunda el atabildim.
    Konu ev dekorasyon fikirleri
    olunca çok yaratıcı olabildiğimi söyleyemeyeceğim. Teşekkürler bu güzel içerik ve resimleriniz için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir