Genel Dekorasyon

Modern Asma Tavan Modelleri

Asma tavan modelleri evimizin salon, oturma odası, koridor, mutfak ve banyo gibi farklı alanlarında tercih edilen en şık dekorasyon detaylarından bir tanesidir. Modern asma tavan modelleri ile en klasik ve basit bir oda dekorasyonu bile oldukça farklı bir hale getirilebilir. Eskiden sadece alçıpan ile yapılabilen bu yüzden de oldukça kısıtlı imkanlara ve modele sahip olan asma tavanlar günümüzde çok çeşitli malzeme ve ekipman ile yapılabilmekte.

Salon asma tavan modelleri

Asma tavanlarda kullanılan ekipman ve malzemelerin çeşitlenmesi ile birlikte hem model sayısını artırttı, hem de fiyatları daha ekonomik bir hale gelmiştir. Şimdilerde ev dekorasyonunda değişiklik yapmak isteyen herkes için farklı bir asma tavan modeli bulmak daha kolay hale gelmiştir. Artık o kadar çok güzel ve modern asma tavan modelleri bulunmakta ki, seçim yapmakta zorlanacaksınız. 

Modern asma tavan modelleri

Hangi odaya hangi tarzda bir asma tavan modeli seçmek gerekir?

Oturma odası asma tavan modelleri

Yatak odalarında ağırlıklı olarak ahşap ve alçı asma tavan modelleri kullanılır. Diğer malzemeler çok tercih edilmez. Ahşap, en doğal ve en sağlıklı materyaldir. Yaydığı olumlu enerji ile de yatak odası asma tavan modeli  olarak çoğunlukla sevilir. Galerimizde sizler için araştırdığımız örneklerimiz arasında çeşitli ahşap asma tavan modellerini görebilrsinz. Bu asma tavan modellerinin odadaki eşyalar ile nasıl uyumlu hale getirildiklerini de inceleyebilrisiniz. Oturma odası ve salon için yine alçı kullanılır. Ancak çelik ve diğer asma tavan malzemeleri de bu alan için yine kullanılabilir. Minimal açık renk tonlarındaki bir salon dekorasyonunu yine beyaz gibi açık renk tonlarındaki alçı tavan tasarımları tamamlayabilir. Bu tarz bir salon için isterseniz ışıklandırma sistemi ile donatılmış asma tavan modellerini de tercih edebilirsiniz.

Koridor asma tavan modelleri

Klasik asma tavan modelleri kaplama tavanlardan çok tavan üzerine yapılan yeni bir zemin daha doğrusu katmandan oluşur. Bu katmanlar üzerine istediğiniz tarzda ışıklandırma sistemi döşenebilir. Tavandan aydınlatma oturma odası veya salonlarda çok tavsiye ettiğimiz bir aydınlatma tarzı olmasa da isterseniz mutfak ve banyolarda bu tarz bir aydınlatma kullanabilirsiniz.

Mutfak asma tavan modelleri

En güzel asma tavan modelleri örneklerini incelemek için aşağıda bulunan galerimize bakabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir