Mutfak Dekorasyonu

Modern Açık Mutfak Modelleri

Küçük evlerin ve dar alanların çözüm ortağı açık mutfak modelleri, modern zamanların trend dekorasyon sistemleri arasındaki yerini aldı. Amerikan mutfak modelleri olarak hayatımıza giren bu modern açık mutfak modelleri, en şık salonların yanında oturma odalarının da tamamlayıcısı olabiliyor. Metrekarenin altın değerinde olduğu şehir merkezlerinde alandan tasarruf etmek için harika bir çözüm olan bu mutfak modellerini bir çok tarzda bulabilmek de artık mümkün. Aynı zamanda bir çok ev dekorasyonunda yenileme veya tamirat yapılırken normal mutfaklar, bulundukları yere bağlı olarak da eğer uygun bir alanda ise duvarı kırılarak açık mutfak haline getirilebiliyor. Çok küçük evlerde bile doğru bir yerleşim ile antrenin ya da koridorun ortasına yerleştirilen açık mutfak modelleri gayet kulanışlı bir hale geliyor. Öyleyse bu modern açık mutfakların özellikleri ve tarzları genel olarak nasıldır, hangi ev dekorasyonuna hangi tarz mutfaklar uyar gelin bakalım?

Amerikan mutfak salon modelleri

Açık mutfak ya da amerikan mutfak aynı şeye takabül eder. Açık mutfakların salon ile kullanılanlarında en büyük özellik tezgah ve masanın aynı yerde olmasıdır. Yani siz kocaman bir mutfak tezgahına sahipseniz bunun yanında ayrıca bir yemek masasına ihtiyacınız yok. Bu tezgahı her öğün için gayet şık bir yemek masası olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bu normal lavabo tezgahının dışında uzun bir tezgah varsa bu genelde mutfak alanını salondan ayıran kısımdır. Bu kısmı klasik bar tabureleri ile oldukça şık bir hale getirebilirsiniz.

En kullanışlı açık mutfak modelleri, mutfaklar

Küçük alanların verimli kullanılmasında l mutfaklar ayrı bir öneme sahiptir. Duvarın iki kısmını da hem dolap hem de tezgah olarak değerlendirebileceğiniz bu mutfak modellerinde fırın, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar için de alan yaratılabilir. Bildiğimiz klasik renklerin dışında dikkat çekici parlak renkler ile tasarlanan moderm mutfaklarda davlumbaz, buzdolabı ve ocak bile farklı renklerde kullanılabiliyor. Son derece konforlu ve fonksiyonel mutfaklarda yemek yapması da yemesi de ayrı bir keyifli oluyor. Açık mutfak ve dekorasyonları hakkında daha farklı fikirler vermesi açısından amerikan mutfak modelleri yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca en güzel modern açık mutfak örnekleri için galerimize bakınız. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir