Yatak Odası Dekorasyonu

Misafir Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Kültürümüzün en bilinen ve en övündüğümüz yanlarından biri misafir ağırlamak! Konfor olarak misafirlerimize evdeymiş hissi verirken tasarım olarak da gözleri okşamak hepimizin amacı. Tam da bunun için misafir yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır,  misafir odalarının olmazsa olmazları nelerdir diye soruyor ve bu yatak odalarını nasıl dizayn etmemiz gerektiğine dair cevaplar arıyoruz!

Misafir için yatak seçimi

Düşünmemiz gereken ilk şey konforlu bir yatak! Adı üstünde burası misafir yatak odası olduğu için yatak tercihi yaparken buna göre herkesin rahat uyuyabileceği orta yumuşaklıkta bir yatak tercih etmeli, çok alçak ya da yüksek yataklardan kaçınmalısınız. Misafirlikler bilinmezliklerle dolu olduğu için stres verici olabiliyor. Bunu atlatmanın en iyi yolu da deliksiz bir uyku.

Yatak boyutu odanıza bağlı olarak değişebilecek bir detay. Yine de bir tane çift kişilik yatak yerine 2 adet tek kişilik yatak işinizi daha kolaylaştıracaktır.

Olmazsa olmaz: Temiz çarşaflar

Yolunuz uzun ya da kısa; ev sahibiniz çok samimi ya da değil hiç farketmez. Odanıza çekilip yatmaya hazırlandığınız sırada sizi temiz çarşaflar karşılamıyorsa ev sahibinin hanesine koca bir sıfır yazabilirsiniz. Unutmayın yeni yıkanmış çarşaflar ile yeni ama haftalardır dolapta durmuş çarşaflar bir olamaz. O yüzden de misafiriniz haberli geliyorsa – temiz olsa bile- çarşafları yeniden yıkamayı unutmayın. Ani konuklar için ise dolaptaki hazır nevresimlerden başka bir çözüm yok. Yine de dolaplarınıza koyacağınız lavanta keseleri ya da çarşafların arasına yerleştireceğiniz beyaz sabun kalıpları ile yüzleri gülümsetmeniz garanti!

Başucuna sehpa şart!

Sıra geldi yatak başuçlarının olmazsa olmazı komodine! Dikkat etmemiz gereken ilk nokta alan. Odanın büyüklüğü, yatak ya da yataklar arasındaki mesafenin ölçüsü neye izin veriyor? Her yatağa ait bir komodin mi ya da yatakların arasına konumlanacak bir başucu sehpası mı? Eğer alan daha büyük ise şifonyer düşünülebilir mi?

Seçilecek ürünün görünümü son derece kişisel olmakla birlikte konu misafir yatak odası olunca en önemlisi amaca hizmet etmesi. Çok büyük olmasa bile bu alana cep telefonu, gözlük,  bir bardak su, kitap gibi eşyalar koyulabilmeli. Varsa küçük bir çekmece takı, saat, ilaç gibi eşyalar için iyi bir saklama alanı olacaktır.

Gardrop tercihi

Yine odanın büyüklüğü ve diğer eşyaların birbiri ile konumuna göre seçilmesi gereken büyük bir parça, gardrop. Eğer odada gömme dolabınız yoksa kaplayacağı alan sizi üzebilir. Yine de konu misafir olduğu için hal böyle olsa da çok kapalı ve büyük dolaplar tercih etmenize gerek yok! Önemli olan eşyaların temiz ve düzenli olacağı bir yer sunabilmeniz.

Gardroplar boyut olarak büyük olduğundan odada göze çarpan ilk eşya da onlar oluyor. Bu nedenle de odanız küçük ise renk tercihini açık ve pastel renklerden yana kullanmaya çalışın. Dolap kapılarında ayna kullanarak hem alanı büyütmüş  hem de yatak odaları için olmazsa olmaz bir detayı daha aradan çıkarmış olursunuz.

Yatak odası ışıklandırması

Odada göz alıcı olmayan yumuşak bir ışık ile komodinlerde yer var ise gece lambası tercih etmelisiniz! Bunlar ne kadar küçük görünse de misafiriniz için konforu arttıracak detaylar olacaktır. Aynı zamanda dekorasyona da büyük katkı sağlayacağı için bir ürünle bir çok duyuya hitap etmiş olacaksınız.  Başucu lambasını konumlandıracağınız nokta şifonyer gibi daha büyük bir alana sahipse tercihinizi büyük lambalardan yana yapmanızı öneririz.

Misafir odası için tamamlayıcı detaylar

Perde tercihi duvar renginden bağımsız olmamalı.  Duvar rengine yakın tonlar ya da zıt tonlar bütünlüğü sağlamanıza yardımcı olacaktır. Odanın güneşe göre konumunu da dikkate alarak kalın ya da ince; odada yaratmak istediğiniz havayı dikkate alarak modern ya da klasik perdeler tercih edebilirsiniz.

Halıların, seveni de sevmeyeni de çok. Yine de konukların rahatlığı söz konusu ise genelde tercih edilenlerden yana gitmek yanlış olmaz. Duvardan duvara halı olabileceği gibi yatak altını çevreleyen halılar da tercih edebilirisiniz. Bununla birlikte yataktan kalktığınız noktalara yolluk tarzı yumuşak ürünler kullanmak da mümkün.

Tüm bunlardan sonra odada yeterli alan varsa, tek kişilik ya da iki kişilik bir oturma alanı düzenleyebilirsiniz. Böylece odanın konforunu daha arttırmış olursunuz.

Şöyle geriye dönüp bakarsak misafir ağırlamak ve memnun etmek kolay bir iş değil. Dikkat edilmesi gereken pek çok detay mevcut. Bir nevi ev konforunda otel odası rahatlığı sağlamak gibi J Yine de kendimizi misafir olarak düşündüğümüzde, bize verilen yatak odasında yukarıda listelediklerimizi istemeye devam ederdik. Temiz havluları da unutmuyoruz tabii. Misafirlerimiz için yatak odası hazırlarken hedef şu soruya cevap vermek olmalı: Ben olsam ne isterdim?

Galerimizde bir çok misafir odası dekorasyon alternatifini görebilir, değerlendirmenizi ona göre yapabilirsiniz. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir