Genel Dekorasyon

Mint Rengi Duvar Boyası Örnekleri

Duvar boyası rengi seçimi ev dekorasyonunda en önemli noktalardan bir tanesidir. Hem iç dekorasyonda hem de dış dekorasyonda bu kadar önemli olan bir konudan detaylıca bahsetmek lazım. Biz bugünkü yazımızda iç dekorasyon duvar renklerinden mint rengi duvar boyası ile kullanım şekillerinden bahsedeceğiz. Mint rengi duvar boyası örneklerini incelediğimiz zaman aslında bu renk tonunun bilmediğimiz ne kadar çok farklı tonu olduğunu görüyoruz. Her bir tonu da başka bir tarza yönelik şıklık gösteriyor. Evlerimizi dekore ederken duvar boyası seçiminde seçtiğimiz tonun belirlediğimiz tarz için doğru bir ton olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Çünkü bazen aynı rengin açık tonları bizim tarzımız için daha uygun olabiliyor. Peki hangi mint rengi duvar boyası tonları hangi tarz için daha uygun?

Açık renklerin minimalist tarzı yansıttığını, modern ev dekorasyonlarında artık açık renklerin koyu renklerden daha fazla kullanıldığını daha önceki yazılarımızda söylemiştik. Siz de yenilikçi bir tarzı simleleyen, belki de minimal bir hava estiren yatak odası ya da oturma odası dekore etmek istiyorsanız kesinlikle açık mint rengi tonlarını kullanmalısınız. Yalnız mint rengini duvarda kullanırken dikkatli olun, aynı rengin tonlarını oda içerisinde başka bir mobilyada daha kullanmayın. Eğer aynı rengin benzer tonlarını hem duvarda hem eşyalarda kullanırsanız ortaya boğucu bir hava çıkar. Mint rengi duvar boyası örneklerini incelerken duvar ve eşyalar arasındaki renk uyumu konusuna dikkat etmenizi öneririz. Nasıl ki giyim konusunda renkleri birbirine uydurmaya çalışırken baştan aşağı aynı rengin tonlarını giymiyorsak aynı şekilde evlerimizi odalarımız dekore ederken de renk uyumunu bu şekilde tek renk üzerinden oluşturmaya çalışmamak gerekir. Mint rengi gibi açık ve pastel tonlardaki renkler yine genelde açık ve pastel tonlardaki renkler ile uyumlu olurlar. Mesela,beyaz mint rengi duvarlar ile en uyumlu renktir.

Mint duvar boyası örneklerini galerimizde açık ve koyu tonlardaki hali ile görebilirsiniz. Koyu mint tonları biraz cam göbeği ya da açık turkuaz rengi tonlarını andırır. Modern zamanlarda bol bol bu canlı renk tonları ev dekorasyonlarında kullanılır olmuştur.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir