Yemek Odası Dekorasyonu

Minimalist Yemek Odası Dekorasyonları

Iç dekorasyonda en eski zamanlardan itibaren belli başlı sanat anlayışları tercih edilmiştir. Bir dönemin en gözde akımlarından olan romantik akımın etkisindeki ev dekorasyonlarında bol kırmızılı, bol kadifeli, sırmalı detayların hakimiyetinde altın kaplamalı mobilyalar kullanılmıştı. En şık banyolarda bile kafide perdelerin, altın varaklı koltukların varlığı yadırganmadı. Uzun süre hakimiyet sürdüren bu akım etkisinde gösterişli evler, kocaman salonlar, devasa yemek odaları dekore edildi. Şimdilerde ise ağır mobilyaların fazla fazla eşyaların etkisinden bıkan insanlık en az olan anlamındaki minimalist anlayışı benimsemeye başladı. Minimalizm, başlarda resim heyket ve müzik gibi sanat alanları için ortaya çıkımış olsa da zaman içerisinde aklımıza gelebilecek tüm alanlarda etkisini göstermeyi başardı. Ev dekorasyonlarından kıyafetlere, modaya, renk tonlarına, klasik mimari unsurlara kadar her şeyi ama her şeyi etkiledi. Biz de bu yazımızda yemek odası olanlar ve bu odayı modern bir tarzda döşemek isteyenler için minimalist yemek odası dekorasyonları hakkında çeşitli bilgiler hazırladık.

Az eşya çok etki, modern yemek odaları

Çabasız şıklık kavramı bir çok yerde karşımıza çıkar, özellikle de moda ve takı gibi alanlarda daha çok karşımıza çıkar. Çabasız şıklık kavramı aslında minimalist dekorasyonu tek başına tanımlayabilen bir cümledir. En sevdiğiniz, en kullanışlı, hem alan hem fonksiyon bakımından el verişli malzemeleri kullanarak hazırlayacağınız bu tasarımlar bize yaşam alanları bırakmak üzerine kurulu.

Oda içerisindeki uyumun her şeyden önemli olduğu bu dekorasyon tarzında, soft ve birbirine yakın renk tonları hakimdir. Gri gibi klasik olmayan ancak iddiasız şık renk tonları siyah ve lacivert gibi koyu renk tonları ile birlikte kullanılır. Ince yapılı sandalyelerin, ince yapılı masaların kullanıldığı odada genel olarak doğal renk tonlarının hakimiyeti vardır. Aşırı parlak renk tonları neredeyse hiç yer almaz. En güzel minimalist yemek odası dekorasyonları örneklerini galerimizde görebilir, çeşitli fikirler edinebilirsiniz. Ayrıca evlerinizin fiziksel yapısına uygun olup olmadıklarına, ne kadar kullanışlı olduklarına da karar verebilirsiniz.

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir