Salon Dekorasyonu

Minimalist Salon Takımları

Minimalist tasarımlar bize evimizi şimdiye kadar gördüğümüz halinden çok daha farklı, çok daha göz alıcı bir şekilde görme imkanı sunuyor. Hem mobilya tarzları, hem dekorasyon tarzı ve mobilya yerleşimleri ile hem de görselliği ile evlerimizi bambaşka bir hale getiriyor. Minimal tasarımların en çok yakıştığı yerlerden biri olan salonlard a minimalist salon takımları sayesinde bambaşka bir hale geçiyor. Açık mutfakların salonlarla birleştiği, kolsuz koltukların baş köşeye geçtiği, soft renklerin birbirini tamamladığı yenileyici salonlarda huzur ve keyif dolu akşamları geçirmek bize kalıyor. Ortalığı kasıp kavuran, herkesin evini yenilemesini sağlayan bu minimal tasarımlar ve minimal dekorasyonlar nedir peki? Herkesin evine uygun mudur? Sadece orta ve küçük boylardaki odalarda mı kullanılması daha uygundur? Canlı renkleri seven biri minimal bir dekorasyon tarzını evinde kullanamaz mı? Bu ve bunun gibi diğer soruların cevaplarını şimdi sizler için bir araya getiriyoruz.

Modern ev dekorasyonlarında kullanılan ürünlerin tamamı gereksiz parçalardan arındırılmış ürünlerdir. Bu parçaların gereksiz olup olmadığı bilinmez ama tasarımcılar kendi yeni tasarımlarını bu şekilde adlandırıyor. Minimal tasarımların en önemli özelliği de budur, arındırılmış olmak. Yani kanepelerin kolları, koltukların kolları kaldırılıp bu kısımların yerine daha minimal parçalar yerleştiriliyor. Aynı şekilde büyük ve yüksek koltuk ayakları yapılmıyor. Açılabilen kocaman koltuklar daha minik bir halde açılabilir olarak konumlanıyor. Minimalist salon takımları sadece koltuklar açısından değil, oda içerisinde kullanılan tüm tasarımlar açısından daha ince ve nazik bir hale getiriliyor.

Mint yeşili, buz beyazı gibi bir döneme damgasını vuran klasik renkler nerdeyse yok artık. Minimalist salon takımları iki tip renk tonunda oluşuyor. Birincisi beyaz ve tonundaki açık renkler. Bir diğeri ise lacivert gibi, siyah gibi , gri gibi daha koyu ve iddialı renkler. Bu renkler dışında orta tonların yeni salonlarımızda pek yer alabileceğini sanmıyoruz. Yeni nesil dekorasyon uzmanlarının planladığı birbirinden şık minimalist salon takımlarını galerimizde sizler ile paylaşıyoruz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir