Salon Dekorasyonu

Minimalist Salon Dekorasyonları Nasıl Olmalıdır?

Coğrafya, kültürü nasıl etkiliyorsa hayatı da aynı şekilde etkiler. Yaşam tarzını, ev mimarisini, kullanılan eşyaları, ev yapımında kullanılan malzemeleri kısacası aklımıza gelebilecek her şeyi etkiler. Dağlık bir alanda göçebe yaşayan toplumlar, hayvancılıkla geçindikleri için hayvan derisinden çadırlar yapar burda yaşar. Düz alanlarda tarımla geçinin yerleşik toplumlar bu alanda ne tarz toprak varsa onu kullanarak kendilerine ev yapar. Göçebeler ev yapmayı bilmez, yerleşik toplumlar da çadır yapmayı, çadır kurmayı bilmez. Uzun yıllar boyunca sadece coğrafyanın el verdiği yerlerde, sadece coğrafyanın verdiği imkanlarla yaşayan insanoğlu zaman içerisinde bulunduğu yeri kontrol etmeyi öğrendi. Sıcak soğuk demeden, dışarıdaki havanın içeriyi etkilemesinin sona erdiği kocaman evlerin içinde yaşanan modern hayatını oluşturdu. Bu modern hayat da doğa ile mücadelesi bitince kendini başka şeyler peşinde buldu. Moda gibi sanat gibi, sahip olduğumuz şeyleri nasıl daha güzel hale getirebilirizin peşinde koşmaya başladı. Bununla beraber de hayatımıza sanat akımları girdi. Resimi, müziği veya heykelciliği etkileyen bu sanat akımları sonunca kıyafetlerimizi, takılarımızı, saçlarımızı, koltuk takımlarımızı ve ev dekorasyonlarımızı da etkileyeme başladı. Son on yılın en popüler sanat akımı olan minimalizm, felsefesinden uzak yaşayanları bile estetik açıdan derinden etkiledi. Peki, bu kadar popüler olmasına rağmen minimalist salon dekorasyonları nasıl olmalıdır, kaç kişi biliyor. Biz burada akımın felsefesinden bahsetmiyoruz, sadece görünüm olarak nasıl olmalı, nelere dikkat edilmelidir bakalım.

Minimalist dekorasyon, bir iki şık ve ince masanın, koltuk takımının alınıp salona yerleştirilmesi demek değildir. Siyahların, grilerin egemenliğinde boş bir salon dekorasyonu oluşturmak da değildir. Bir çok mobilya mağazasına gittiğinizde, size örnek olarak gösterilen minimalist salon dekorasyonu aslında minimalist salon dekorasyonu değildir. Bu tarzın en önemli özelliği, oda içerisinde büyük ancak kullanışlı az ve öz eşya olmasıdır. Yani kocaman bir koltuğun yerine daha az yer kaplayan ama kenarında sehpa gibi bir şeyi olan veya açılabilen, kolu çıkarılıp takılabilen özellikleri olan minimal bir koltuk kullanılmasıdır. Gereksiz detaylardan uzak şık ve elegant salonlar.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir