Bahçe Dekorasyonu

Minimalist Bahçe Dekorasyonu Örnekleri

Küçücük kutulara kısılıp kalmış modern insan için bahçe kavramı oldukça değişti. Bir iki saksı bir çiçek bir araya gelip birazcık da çimen serpiliyorsa burası mükemmel bir bahçe haline gelebiliyor. Tabi, bahçe kavramı herkes için farklıdır. Aslında tüm toplumlar için de farklıdır. Herkesin kendi tarzı biraz da bulundukları coğrafyanın iklim koşullarına göre oluşur. Uzak doğu ve asya bölgelerindeki bahçeler zen bahçeleri, japon bahçeleri diğerlerine göre çok farklıdır. Daha minimal, daha tasarım ağırlıklıdır. Bu bahçelerde asıl olan toprak, çiçek ağaç değil tasarım ve yerleşimdir. Bizim kültürümüzdeki bahçeler tamamen doğallık ön planda olan, biraz bahçevanlık ile etrafı düzenlenen bahçelerdir. Bu bahçelerin çok fazla minimalist bahçe dekorasyonu örnekleri olduğu söylenemez. Ülkemizin iklim koşullarına uyum sağlayan uzun dönem yeşil kalan ağaçlardan oluşan tarza sahiptir. Bir de avrupa tarzı bahçeler vardır. Bu temel bahçe tarzını büyük avrupa şehirlerinin parklarında, büyük sarayların bahçelerinde rahatlıkla görebiliriz. Kış soğuklarına dayanabilen ince, iğne yapraklı ağaçların temelini oluşturduğu bu bahçeler tamamen bir bahçıvanlık harikasıdır. Aşırı düzenli ağaçlar, yaprakları tamamen aynı budanmış minik çalılar ve çiçekleri bile aynı yöne bakan büyük bitkiler. Her bölge kendi tarzında bahçecilik yapsa da genel olarak uygulanabilen bahçe tarzları da mevcuttur tatbiki. Öyleyse şimdi bakalım bu bahçe tarzları nelermiş?

Minimalizm ve bahçecilik

Küçük ya da büyük yapısı ne olursa olsun bahçenizi de dekore edebilir bu dekorasyonu belirli bir tarz doğrultusunda rahatlıkla yapabilirsiniz. Mesela minimalist tarz. Neden bu tarzdan bahsediyoruz diye sorarsanız, aslında bunun cevabı bu tarzı her yere uygulamanın mümkün olması. Temelde resim ve müzik üzerine oluşturulan bu estetik akım ya da tarz diyelim günümüzde moda, resim, heykel, ev mimarisi ve dekorasyon dahil aklınıza gelebilecek tüm alanlarda uygulanabilmekte. Bahçe tasarımı ve uygulamasında da bize ekonomik, sade ve şık alternatifler sunan bu tarz, bahçenizin evinizle birebir uyum içerisinde olmasını da sağlar. Modern bahçe dekorasyon fikirleri yazımızdan bahçe düzenlemesi konusunda en önemli bilgileri alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir