Salon Dekorasyonu

Minimal Salon Tasarım Fikirleri

Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir söz vardır, atasözü gibi söylenir ama  gerçekten atasözü müdür bilinmez. Bu ve bunun gibi zevklerin tamamen kişiye özel olduğunu açıklayan daha doğrusu dile getiren onlarca söz vardır. Çünkü zevk tamamen kişiseldir, kimsenin sevdiği kimseninkine benzemez. Durum böyle olunca da hayatımızın en önemli parçası evlerimizi dekore etmek için tasarımcılar birbirinden farklı onlarca tasarım yaparlar. Perde modelleri için ayrı, mobilya modelleri için ayrı, halı modelleri için apayrı tasarımlar yapılır. Amaç herkesi bir kenarından yakalamaktır. Bazı sanat akımları ise, hayatımızdaki hemen hemen her şeyin tasarımını doğrudan etkiler. Bu sanat akımlarının başında da minimalizm gelir. Minimal düşünce akımı kıyafetlerimizden yemek sunumlarımıza, sofra sunumlarımızdan renklere ve ev dekorasyonlarımıza kadar hayatımızdaki tüm detayları derinden etkiledi. Minimal salon tasarım fikirleri denildiğinde nasıl bir şey olduğu, neye benzediği konusunda fikir sahibi olmayan kimse kalmadı. Bunun yanında minimal tasarımlar herkes tarafından çok beğenildi, çok benimsendi. Peki, bu minimal salon tasarım fikirleri tüm evler için uygun mudur? Renklerine dikkat etmeden bu tasarımlar birlikte kullanılabilir mi? Eski bir salonunuzu yeniden dekore ederken fazla bütçeniz yoksa koltuklarınızı minimal salon koltuklarından seçip geri kalanını eski moda bıraksanız olur mu? Bu soruların cevaplarına örneklerle birlikte cevaplar verelim.

Yeni neslin favorisi minimal salon tasarım fikirleri sadece koltuk ya da sadece perde modeli seçimi fikrini kapsamaz, bir bütün halindedir. Herhangi bir odada bir tema uygulaması yapacaksanız bu odanın tamamının bu tema kapsamında döşenmiş olması uygun olur. Ama siz derseniz benim standartlarım yok tabiki istediğiniz mobilyaları bu tasarımlardan seçip geri kalanını eski eşyalarınızdan kullanabilirsiniz. Tam anlamı ile minimal bir salon tasarlamak istiyorsanız perdelerden koltuklara, halılardan odanızdaki bitkilere kadar uyum içerisinde olması gerekir. Renkleri de aynı şekilde uyumlu olmalıdır. Aşırı canlı ve parlak renkler ile parlak zeminler minimal tasarımların prensipleri içerisinde yer almaz. Yani minimal salon tasarım fikirleri hazırlıyorsanız ilk olarak pastel renkler ile nötr renk tonlarından başlayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir